algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
22°

Gallardón anul·la una pujada d'imposts per no provocar «confrontació» en el PP

El batle de Madrid no aplicarà el recàrrec del 50% en l'Impost de Béns Immobles


El batle de Madrid, Alberto Ruiz-Gallardón, no aplicarà el recàrrec del 50 per cent en l'Impost de Béns Immobles, com ja havia aprovat. La decisió l'adoptà ahir després de mantenir una «important» conversa amb el secretari general del PP, Mariano Rajoy, per evitar «confrontació» amb la direcció del partit i pel fet de no haver estat capaç d'explicar la mesura als madrilenys, de la qual cosa s'autoinculpà.

Ruiz-Gallardón intentà posar fi a la polèmica amb una decisió que ha deixat «molt satisfet» Rajoy. El PP, en tot cas, va protegir el batle madrileny i eludí culpar-lo de la crisi.

Ruiz-Gallardón va mantenir una conversa amb Rajoy, conversa que va qualificar d'«important», sobre la polèmica pujada d'imposts que pensava aplicar a Madrid i, de mutu acord, decidiren fer-hi marxa enrere. El batle de Madrid anuncià que ja ha donat instruccions al regidor d'Hisenda, Juan Bravo, perquè modifiqui els plans inicials sobre el projecte d'incrementar un 5% a partir de l'any vinent l'Impost de Béns Immobles.

Rajoy va explicar en aquesta conversa a Gallardón que, si a partir de març té responsabilitat de Govern, apostarà per mesures «positives» perquè nombrosos habitatges buits surtin al mercat. «No vull que cap mesura del meu equip es pugui entendre com una confrontació amb el meu partit», explicà el batle de Madrid, per insistir que no vol que hi hagi diferències entre les polítiques de l'equip municipal i les del PP.

Aquest assumpte ha copat l'actualitat del partit, des que Ruiz-Gallardón anuncià la pujada d'imposts el mateix dia que el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, defensava el «dèficit zero» en el debat de pressuposts al Congrés dels Diputats. Els alts dirigents del PP, sobretot el sotspresident primer, Rodrigo Rato, demanaren explicacions al batle de Madrid per la pujada d'imposts, però Rajoy l'avalà públicament i va manifestar que eren «conciliables» la pujada d'imposts a Madrid amb la baixada que, segons el líder popular, defensa el seu partit.

Ruiz-Gallardón va assegurar que dimitiria del seu càrrec si el partit no donava suport a les mesures que adoptava i fins i tot s'adreçà directament a Rajoy perquè, si no hi estava d'acord, el desautoritzàs. La coordinadora d'Organització del PP, Ana Mato, no volgué donar cap detall de la conversa que Rajoy i Gallardón mantingueren, ni tampoc d'on s'havia produït.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris