cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
24°

Llamazares adverteix que es pot repetir la catàstrofe perquè no s'han adoptat mesures correctes

El coordinador general d'Esquerra Unida (IU), Gaspar Llamazares, va advertir ahir que la catàstrofe del vaixelPrestige pot repetir-se amb altres embarcacions similars perquè, segons afirma, el Govern no ha introduït millores en els procediments i recursos de Salvament Marítim i a les inspeccions de vaixells de risc; limitant-se les actuacions a una modificació dels vaixells monocasc al si de la Unió Europea.

En una roda de premsa a la seu de la formació, el líder de IU va afirmar que el Govern està intentant «tancar el tema» de la catàstrofe impedint el desenvolupament d'una investigació judicial i d'una comissió al Congrés dels Diputats.

En la seva opinió, és «bastant vergonyós» que les úniques investigacions en seu parlamentària s'hagin produït a França i a la UE. «Una altra crisi no és possible sinó probable, i per això és tan important seguir amb les mobilitzacions en tots els fronts», va agregar. El pròxim dimecres IU presentarà al Parlament Europeu un llibre blanc del sinistre, elaborat pel Govern asturià.

Llamazares va insistir en la necessitat que les pròximes setmanes siguin «de reivindicació i mobilització per impedir que el sinistre sigui oblidat i obligar el Govern a donar respostes que no siguin només cosmètiques», sinó que realitzi «un esforç econòmic i social» per ajudar les comunitats autònomes i sectors afectats per l'accident dePrestige.

«Només s'han pres decisions amb maquillatge i amb cosmètica, però els efectes més greus als fons marins duraran una dècada», va explicar. «Els aspectes essencials no han estat abordats i s'està intentant emmordassar a les comunitats perquè no continuïn amb les seves reivindicacions».

En el mateix to crític, el coordinador general d'IU va afirmar que el Govern està implicat directament a través del director general de la Marina Mercant a Galícia, José Luis López Sors; i el delegat del Govern a la Comunitat, Arsenio Fernández de Mesa. Va insistir que la formació continuarà amb les actuacions fins a depurar responsabilitats.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris