cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
16°

Governs central i gallec reafirmen les decisions preses sobre el «Prestige»

Medi Ambient informa que hi ha vuit platges infectades i mil persones treballant

86886

López Veiga i Arias Cañete es mostraren d'acord amb la seva correcta actuació amb el «Prestige».


A falta de dos dies perquè es compleixi el primer aniversari de l'enfonsament dePrestige davant les costes gallegues en aigües de l'Atlàntic, el Govern central i el gallec feren ahir un balanç de l'ocorregut. Els màxims responsables de Pesca d'ambdós executius, Miguel Arias Cañete i Enrique López Veiga, defensen la seva gestió en matèria pesquera en la catàstrofe del vaixell, assegurant no penedir-se de res i haver pres les decisions adequades. Medi Ambient informa que, actualment, a Galícia hi ha vuit platges infectades i mil persones treballant en vigilància. Això no obstant, oposició i ecologistes continuen recordant la mala gestió en aquest sinistre, que temen que pugui tornar a repetir-se davant de la falta d'operatius per combatre tragèdies d'aquestes característiques.

«No em penedesc absolutament de res», explicà Arias Cañete, afirmació compartida pel seu homòleg a l'Administració gallega. Durant una roda de premsa a Santiago de Compostel·la, Cañete va precisar que en l'àmbit de responsabilitats pesqueres que els competeixen a ambdós es van prendre les decisions «adequades» en posar en marxa «de manera immediata» les indemnitzacions i un «adequat i rigorós» sistema de tancament i obertura d'activitats pesqueres.

Per això, i a punt de complir-se un any de la catàstrofe, el ministre va explicar que hagués repetit «el mateix esquema», del qual va elogiar la «prudència» a l'obertura de zones vedades de pesca i el «rigor i seriositat» al suport del sector pesquer.

López Veiga va assegurar que el departament autonòmic va fer «el que va poder» i ho «repetiria». Això no obstant, va reconèixer «haver après de les circumstàncies en tot aquest procés» i va tornar a defensar l'allunyament de les costes gallegues del petrolier. A més, va criticar els qui amb «tota la cara dura» advoquen perquè el vaixell s'hauria d'haver posat en alguna ria. «Continú esperant un any després que em diguin en quina costa, i estic esperant encara que molts partits polítics que diuen que es podria haver posat a la ria de Vigo, diguin si aquesta hagués estat la solució més intel·ligent», va apuntar. La ministra de Medi Ambient, Elvira Rodríguez, va assenyalar que, actualment, hi ha a Galícia vuit platges afectades en les quals s'està treballant, encara que des del mes d'abril es va registrar un descens en arenys afectats. Així mateix, Rodríguez, abans de presidir el Consell Nacional de l'Aigua, va afirmar que perquè una catàstrofe d'aquest tipus no torni a ocórrer la comissària europea Loyola de Palacio treballa perquè no tornin a passar bombes de rellotgeria com ePrestige.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris