algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

Arzalluz recorda que ara «la iniciativa és d'Ibarretxe», en confirmar que plega

Diu que Aznar és «el darrer got» que «vol fer el mateix que Franco, però sense guerra»

93724

Xabier Arzalluz, durant la celebració del Gudari Eguna, festa dels soldats bascs.

EFE. Bilbao.
El president del PNB, Xabier Arzalluz, afirmà ahir en un acte del seu partit a Bilbao, en el qual confirmà indirectament que no continuarà al capdavant de la formació, que el president del Govern, José María Aznar, és «l'últim got» que creu haver dominat el poble basc.

El president del PNB afirmà que les maniobres de l'Exèrcit de Terra els darrers dies a Euskadi han estat «la coronació de tota l'amenaça que tenim a sobre. Ens acorralen pertot i a damunt ens envien els helicòpters». Arzalluz tancà a la seu del PNB a la capital biscaïna els actes del Gudari Eguna, jornada anual d'homenatge als soldats nacionalistes que participaren en la Guerra Civil.

En finalitzar el seu discurs, el líder nacionalista basc manifestà als congregats, vells gudaris i els seus familiars: «No us puc dir fins l'any que ve perquè l'any que ve jo no hi seré», confirmant així que deixarà la presidència de l'Euskadi Buru Batzar quan es renovi l'executiva del PNB el mes de gener.

Arzalluz indicà als seguidors del PNB que no es preocupin pel recurs anunciat pel Govern central contra el pla Ibarretxe, perquè «no anirà enlloc» i «si ells presenten un recurs, nosaltres en posarem un altre», i perquè, malgrat tot, «avui qui du la iniciativa en aquesta batalla és Ibarretxe, i dur la iniciativa és guanyar la batalla».

El president de l'EBB explicà que ha titulat «El darrer got» la ponència política que debatrà el seu partit en record dels invasors gots que sempre deien haver dominat el poble basc, fet que no fou cert, i que constituí una expressió que utilitzà l'històric dirigent del PNB Manuel de Irujo per contestar al diputat José Calvo Sotelo quan aquest atacava els nacionalistes bascs al Congrés. «Avui el darrer got és Aznar», declarà Arzalluz.

Criticà la «concentració de poder» acumulada per Aznar, «no només el que li correspon, sinó en l'economia, en els mitjans de comunicació» i «també controlant la Justícia a través del Consell General del Poder Judicial».

Davant això, afirmà que «nosaltres i Izquierda Unida som els únics que plantam cara, perquè al PSOE el du a la butxaca del darrere, els altres no existeixen i al PP no s'atreveixen ni a tossir-li».

Arzalluz assegurà que Aznar «vol fer el mateix que Franco però sense necessitat de guerra civil i sense armes», per la qual cosa Euskadi es troba «en un estat d'excepció real, a través de la Justícia».

Ressaltà que les maniobres militars es feren «per intimidar-nos».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris