algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
16°

Zenarruzabeitia assegura que és un frau democràtic haver «judicialitzat» la política basca

La vicelehendakari del Govern basc, Idoia Zenarruzabeitia, afirmà que l'Executiu central està cometent «un frau democràtic» en provar de «judicialitzar» la política basca i assegurà que, «en una situació de normalitat jurídica i política», ni s'impugnaria el pla Ibarretxe ni el Tribunal Constitucional admetria el recurs anunciat per Madrid en contra.

Zenarruzabeitia demanà a l'esquerra abertzale que reconegui que ETA «fa nosa i sobra» i al PSE que aclareixi si dóna suport al recurs contra el Pla. Els socialistes ho tenen clar: afirmen que s'han «de desemmascarar» les mentides que s'amaguen darrere de l'abast del pla Ibarretxe.

La vicelehendakari assegurà en una entrevista concedida al diari Deia que en aquests moments es viu un «estat d'excepcionalitat democràtica en el qual s'estan inventant noves formes jurídiques inexistents».

Al seu parer, la proposta de nou Estatut impulsada pel Govern basc és «legítima i totalment legal des d'un punt de vista jurídic» i es desenvoluparà usant els instruments que l'actual Estatut preveu per «millorar, actualitzar i garantir l'autogovern».

Segons ella, «és evident que hi ha un intent exacerbat per part del Govern espanyol d'impedir el diàleg, el debat, la negociació i l'acord parlamentari». En aquest ordre de coses, argumentà que els seus responsables estan fent «un frau democràtic» perquè «volen dur a l'àmbit judicial una proposta que és política, desenvolupant la teoria del frau de llei».

Respecte a l'acusació de PP i PSE d'intentar impedir la impugnació judicial del Pla mitjançant la seva qualificació com a proposta, assegurà que no existeix «tal càlcul» i insistí que «han actuat segons indica l'article 46 de l'Estatut de Gernika».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris