cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 15°
15°

El PP tem que CiU o PSC «siguin capaços» de fer president Carod

Pujol i Mas afirmen que Maragall està rebutjant el cara a cara

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) continua sent un partit clau de la governabilitat a Catalunya, situat, encara més, en el punt de mira dels pròxims comicis des dels resultats ascendents que divendres li augurà l'enquesta del CIS. N'és una bona prova el temor mostrat ahir pel candidat popular a la Generalitat, Josep Piqué, alertant de la possibilitat que CiU o PSC «siguin capaços» de donar la Presidència al partit de Josep Lluís Carod-Rovira per arribar a la quota de poder necessària per governar. Per la seva banda, Jordi Pujol com el seu successor, Artur Mas, asseguraren que el candidat socialista, Pasqual Maragall, rebutjà el cara a cara després del debat electoral. Aquest va oferir un altre punt de vista: el mateix debat evidenciava que els socialistes «defensen el futur».

Els temors dels populars s'han fet patents des del debat televisiu de divendres amb els cinc candidats que concorren a les eleccions catalanes. Piqué assegurava ahir que la possibilitat que convergents o socialistes renunciïn a presidir la Generalitat a favor d'ERC quedà patent després que Mas «es prostràs als peus» de Carod i li demanàs que «si us plau ens entenguem en el futur». Tot i així, després d'insistir que un vot per a CiU o PSC «significa l'entrada de Carod al Govern», es mostrà satisfet pel resultat del debat.

Però aquestes declaracions de Piqué no s'avenien del tot amb les afirmacions d'ahir de Pujol, que precisà les afinitats d'ERC considerant que, després de les eleccions municipals, aquest partit ha tingut una «clara orientació favorable al PSC». Per això, advertí el seu líder que «el tipus d'Estatut que pot aconseguir «anant de bracet amb Maragall» dels barons socialistes, José Bono i Juan Carlos Rodríguez Ibarra, o del seu líder, José Luis Rodríguez Zapatero, és «zero».

ERC
Per la seva banda, Carod-Rovira considerà ahir, sobre les enquestes, que «en aquesta ocasió ERC té un vot ocult que no es manifesta en els sondeigs, per la qual cosa encara podríem pujar més del que diuen».

Segons Carod-Rovira, «sempre s'ha de relativitzar i no donar gaire importància a les enquestes, sobretot perquè si un s'hi fixa bé, solen agranar sempre cap a la banda de qui les encarrega, i per això en unes guanya CiU i en altres el PSC, segons el mitjà de comunicació o la institució que pagui».

«Ara bé malgrat la circumstància, que no controlam mitjans de comunicació i que en conseqüència tots són antiesquerra, la cosa bona del cas és que totes les enquestes ens auguren un gran creixement», va afegir.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris