cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
16°

Aznar cerca el suport de Portugal pel repartiment de poder de la UE


El president del Govern espanyol, José María Aznar, i el primer ministre portuguès, José Manuel Durao Barroso, presideixen la Cimera hispano-lusitana que, durant ahir i avui pretén analitzar el futur d'Europa i avançar en la connexió entre ambdós països mitjançant el tren d'alta velocitat.

De fet, Aznar cerca el suport del Govern portuguès davant França i Alemanya sobre el repartiment de poder a la UE.

La Cimera es desenvolupa a la ciutat portuguesa de Figueira de Foz i es preveu que hi assisteixin, a més dels dos caps de Govern, deu ministres per part de cada un dels gabinets. Aquesta participació, segons fonts de l'Executiu espanyol, dóna una idea de la col·laboració entre les dues administracions en tots els àmbits d'actuació i permetrà d'adoptar diversos acords.

L'assumpte central de la reunió és la connexió entre Espanya i Portugal mitjançant el tren d'alta velocitat, una qüestió que ja fou l'eix principal de la darrera cimera bilateral, feta l'any passat a València.

Els treballs desenvolupats des de llavors permeten esperar que a Figueira da Foz s'anunciï la connexió Madrid-Lisboa, previsiblement per Badajoz, després que l'any passat s'acordàs ja unir per alta velocitat Vigo i Porto.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris