algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 12°
12°

El jutge diu que el Govern basc «desconeixia» la trama d'«Egunkaria»

EXTRADICIÓ. Les autoritats alemanyes extraditaren ahir a Espanya el presumpte membre del «comando Araba» d'ETA Pablo Elcoro, a qui se li atribueix la tramesa de cartes amenaçadores contra empreses turístiques i ambaixades europees i la seva presumpta participació en un atemptat contra la base militar d'Araca (Àlaba) el 1997. Elcoro, qui fou detingut a la ciutat alemanya de Nuremberg el passat 21 de gener, arribà ahir a l'aeroport madrileny de Barajas per ser posat a disposició judicial.

El jutge de l'Audiència Nacional Juan del Olmo assegura que el Govern basc, que atorgà subvencions a Egunkaria, «desconeixia» la trama presumptament delictiva muntada al voltant del diari, «fet que obligarà aquest Jutjat (...) a realitzar l'oportú oferiment d'accions».

Així ho afirma el magistrat en l'acta en la qual rebutja el recurs contra una resolució en la qual ordenà l'embargament preventiu «sobre tots els béns i drets (pel seu valor total) la titularitat dels qual correspongui a les societats Egunkaria SA i Egunkaria Sortzen SL», i en la qual assenyala que el diari amagà beneficis i falsejà les xifres de tirada per rebre subvencions públiques.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris