cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
23°

Palacio redueix a una «mudança» la sortida del personal a Bagdad

La ministra d'Exteriors, Ana Palacio, matisà les declaracions del president del Govern, José María Aznar, i assegurà que el trasllat del personal civil espanyol a Bagdad es deu a la «mudança» de l'Ambaixada a un altre lloc per motius de seguretat.

Les paraules de la ministra a la cadena Ser matisen les que va dir anteriorment Aznar, qui assegurà dimarts que el personal civil a la capital iraquiana no estava sent evacuat, sinó que el trasllat responia a una crida a «consultes».

De forma temporal
La majoria del personal de la legació diplomàtica ha estat traslladada a Jordània «temporalment», a excepció de l'encarregat de Negocis i màxim representant en l'actualitat, el seu número dos i unes altres dues persones. Durant aquest període, el Govern ha assenyalat que s'aprofitarà per prendre contacte amb el personal diplomàtic i parlar dels problemes de seguretat a Bagdad, sobretot donada l'alta tensió i els reiterats atacs de la resistència contra les tropes estrangeres.

A més, el més important per ara és traslladar-ho tot al nou edifici que compleixi totes les condicions de seguretat necessàries i que respongui a les exigències plantejades per les forces de seguretat.

Mentrestant, Palacio i els diputats del PSOE, Leire Pajín i Rafael Estrella, s'acusaren ahir mútuament en el ple del Congrés de mantenir una actitud «irresponsable» respecte a la situació actual a l'Iraq. Palacio acudí a la sessió de control per respondre sengles preguntes dels dos diputats socialistes sobre l'onada de violència a l'Iraq i les armes de destrucció massiva. La socialista Leire Pajín digué a la ministra que les seves declaracions en les quals considerà el sangonós atemptat contra la seu de les Nacions Unides a Bagdad una «reacció» a l'«èxit» de la Conferència de Donants de Madrid, es resumien amb tres «ís», per «innecessàries, irresponsables i insuperables».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris