algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 11°
11°

El lehendakari admet a Garzón que la sentència contra SA s'ha de complir

El lehendakari, Juan José Ibarretxe, reconegué al jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón que han de complir-se les resolucions judicials, en una conversa sobre la sentència del Tribunal Suprem que obliga el Parlament basc a dissoldre el grup Sozialista Abertzaleak. Garzón es mostrà contrari al pla Ibarretxe perquè, segons ell, una part de la societat no pot participar-hi perquè no té la «llibertat mínima».

Garzón i Ibarretxe coincidiren el passat cap de setmana a Mèxic per participar en les quartes Trobades Europa-Amèrica Llatina, conegudes com Fòrum Biarritz, per la ciutat francesa que allotjà l'esdeveniment per primera vegada.

En un àpat a casa del governador de l'Estat, Arturo Montiel Rojas, el jutge i el lehendakari parlaren durant uns vint minuts.

El magistrat destacà a Ibarretxe la necessitat de complir les resolucions judicials per facilitar el diàleg, no tensionar les relacions entre institucions i fer una demostració de «bona voluntat». Ibarretxe li va donar la raó, fet que, segons explicà el mateix Garzón, va causar estupefacció en el magistrat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris