cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
17°

El PSOE demana al Govern «màxima prudència i menys protagonisme»

Zaplana proposa a Zapatero fer front comú contra el projecte

El PSOE reiterà ahir el seu rebuig al pla Ibarretxe i recomanà al Govern «màxima prudència» i «menys protagonisme» a l'hora de combatre aquesta proposta nacionalista.

Així ho manifestà en conferència de premsa a la seu socialista del carrer de Ferraz el secretari d'Organització del PSOE, José Blanco, que a més de «la prudència» per evitar fer «passes en fals» en aquest assumpte recomanà a l'Executiu de José María Aznar «més contactes».

Blanco, qui comparegué al costat del secretari socialista de Llibertats Públiques i Desenvolupament Autonòmic, Juan Fernando López Aguilar, qualificà el pla de Juan José Ibarretxe de «perniciós». Per això, destacà, és necessari combatre'l sota dos criteris: amb les «màximes consultes i el menor protagonisme» possible i amb la «màxima prudència i zero passes en fals».

Per la seva banda, el ministre de Treball i Afers Socials i portaveu del Govern, Eduardo Zaplana, estengué ahir la mà al secretari general del PSOE, José Luis Rodríguez Zapatero, per actuar de manera conjunta contra el pla Ibarretxe, que qualificà d'«atac a la Constitució espanyola» i de projecte «secessionista». En roda de premsa a València després d'inaugurar el VII Seminari hispanobritànic d'Ocupació, Zaplana afirmà que el pla Ibarretxe demostra que el Govern basc «no és un govern per a tots els bascs, sinó només per als nacionalistes bascs».

«Posició clara»

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris