algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

Batasuna anuncia que no dóna suport al pla Ibarretxe tal com està plantejat

Malgrat tot, Joseba Permach hi veu elements per resoldre el conflicte basc

El portaveu de la il·legalitzada Batasuna, Joseba Permach, afirmà ahir que l'esquerra abertzale no donarà suport a la proposta d'Ibarretxe, tal com està plantejada en aquest moment, encara que precisà que conté elements que puden ser les «peces fonamentals per a la resolució del conflicte».

Permach valorà el fet que dins de la iniciativa del lehendakari s'esmentin «elements» que, segons indicà, l'esquerra abertzale ha reivindicat en els últims 25 anys, com el concepte d'Euskal Herria, l'autodeterminació, la carta de Drets Civils i Polítics o la iniciativa de donar la paraula al poble.

El portaveu de Batasuna indicà que l'esquerra abertzale considera que tots aquests conceptes, «ben dialogats i ben acordats», poden ser les «peces fonamentals per a la resolució del conflicte».

En concret, respecte a la iniciativa de la consulta, el dirigent abertzale creu que la resolució del conflicte passa per «donar la paraula a Euskal Herria» i no només als ciutadans de la Comunitat Autònoma Basca.

En aquest sentit, Permach es referí a les manifestacions del lehendakari en les quals afirmava que la seva proposta és «variable» i es pot modificar, assenyalant que des de l'esquerra abertzale esperen que «això sigui cert».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris