cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
23°

El creuer «Aurora» surt de Gibraltar hores després que Espanya tancàs la frontera

L'Executiu de la colònia i el britànic critiquen la mesura per «desproporcionada»

74554

La presència policíaca a Gibraltar fou enorme, bàsicament per impedir qualsevol incident per part de la gent que quedà bloquejada.

El reixat de Gibraltar es tancà ahir per primera vegada des de l'any 1985 davant l'arribada del vaixelAurora, amb 400 passatgers a bord infectats pel virus Norwalk. La decisió, que segons la ministra de Sanitat, Ana Pastor, fou una precaució davant el risc potencial que podia córrer la població, provocà irades reaccions per part de les autoritats britàniques. Des de Brussel·les qualificaren de «legal» la mesura, que a més fou avalada per la Societat Espanyola de Virologia. El vaixell abandonà el port a les 18.15 hores.

Segons informà Sanitat, el tancament del reixat era una mesura «preventiva i cautelar» fins que es tingués «més informació sobre l'estat dels passatgers del vaixell, ja que no se sap més del que s'ha anat informant aquests dies». Fonts diplomàtiques espanyoles assenyalaren que les raons per les quals s'havia pres la decisió és que «els britànics duien 48 hores sense donar la informació que se'ls havia demanat», subratllant que el problema de fons és la divergència d'opinions existent entre Madrid i Londres respecte a les autoritats responsables del Penyal.

La Gran Bretanya assegura que són les autoritats gibraltarenyes les encarregades d'informar i gestionar els esdeveniments, mentre que Espanya considera que és Londres el responsable últim. El coordinador general del PP a Cadis, Jorge Ramos, insistí en aquest aspecte i destacà que la mesura adoptada per Sanitat és la resposta a l'absència de garanties i explicacions per part de la Gran Bretanya, que han fet impossible avaluar el risc potencial per a les persones.

Pastor es desplaçà a Gibraltar per avaluar la situació amb les autoritats locals.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris