algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
15°

Arenas afirma que «molts de nacionalistes també rebutgen la proposta»

El sotspresident segon del Govern i ministre de la Presidència, Javier Arenas, afirmà ahir que la majoria de la societat basca, «fins i tot els nacionalistes», rebutja la proposta independentista del lehendakari, Juan José Ibarretxe, i creu que «les propostes del PNB i d'ETA són coincidents».

Arenas digué que el Govern és acompanyat en la seva defensa de la Constitució «per la immensa majoria de la societat» basca i espanyola i destacà que des de l'Executiu no es renuncia a usar cap instrument de l'Estat democràtic «per respondre al desafiament rupturista».

Indicà que el Govern afrontarà aquest «desafiament» amb «tots els instruments que ofereix l'Estat de Dret» i, sobre l'aplicació de l'article 155 de la Constitució afirmà que, «ara com ara», l'Executiu no ha considerat acudir-hi. Però hi és i la democràcia no pot renunciar a cap dels instruments que tengui perquè la democràcia mateixa es defensi d'agressions antidemocràtiques», subratllà el sotspresident.

Afirmà que el pla Ibarretxe és una proposta «que satisfà ETA i allò que era Batasuna, agradi o no al nacionalisme» i afegí que és fet «a la mesura d'ambdues», per la qual cosa considerà que «aquí és on no es pot equivocar el diagnòstic perquè la resposta sigui de tots els instruments» de l'Estat de Dret.

Per la seva banda, el secretari general del PSOE, José Luis Rodríguez Zapatero, retragué al Govern que hagi anunciat que recorrerà contra el pla Ibarretxe al TC de manera unilateral, sense haver-ho consultat amb les forces del pacte constitucional i en especial amb el PSOE, que està disposat a combatre el projecte en els terrenys tant polític com jurídic.

Zapatero indicà que el seu partit s'està assabentant per la premsa de les iniciatives del Govern, que està adoptant en solitari, i espera que «les hagi meditades bé». Argumentà que s'ha de preservar la fortalesa de l'alt tribunal, ja que serà molt important en l'escenari futur en relació amb el pla Ibarretxe.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris