algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
22°

Pujol afirma que Aznar «no valora les autonomies» i vulnera «la Constitució»

González acusa el PP d'alimentar la «fractura territorial» i el considera d'«extrema dreta»

El president de la Generalitat, Jordi Pujol, acusà ahir el president del Govern, José María Aznar, de «no valorar les autonomies» i assegurà que «l'esperit de la Constitució l'han vulnerat ells», referint-se a PP i PSOE, a qui també acusà d'«haver faltat a la lleialtat constitucional».

Pujol criticà l'absència d'Aznar al lliurament de medalles commemoratives dels 25 anys de la Constitució que es dugué a terme ahir al Senat. En aquest sentit, assenyalà que «a tot el món el sorprengué molt» que Aznar no assistís a l'acte i li recriminà que «no sentís la necessitat de fer un esforç» per ser-hi present.

Restriccions
En una trobada amb els mitjans de comunicació a Berga (Barcelona), Pujol reiterà que «ara la Constitució s'està usant d'una forma en la «que no estam d'acord» i criticà que aquesta s'aplica «d'una manera molt restrictiva en relació amb les autonomies i especialment amb Catalunya».

«Hi vaig ser per fidelitat constitucional», afirmà Pujol sobre la seva presència a l'acte de commemoració d'ahir al Senat, i assenyalà que no féu el discurs perquè hauria estat «crític» amb la Carta Magna.

Per la seva banda, l'expresident del Govern, Felipe González, acusà ahir el Govern del PP d'«estar duent el país a la fractura territorial» fomentant «tensions» de les quals «serà difícil recuperar-se» i denunciant «amenaces a la unitat», de les quals responsabilitzà directament l'Executiu popular i la seva «falta de comprensió de la diversitat d'Espanya».

Segons afirmà, «per a Aznar ser espanyol és ser un clònic de si mateix» i aquesta concepció «ens fa retrocedir» a la «construcció d'una convivència democràtica» que costà «esforços de generacions construir» però és «molt fàcil de destruir». González considerà per això que «avui només hi ha un projecte per a Espanya, el que representen els socialistes», davant de la «visió homogènia» del PP «que no és conservadora, és reaccionària i proactiva».

González, que acompanyà Pasqual Maragall, en un míting de campanya a l'Hospitalet, reprotxà als populars la seva política d'«extrema dreta».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris