cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
23°

ERC diu que l'únic incompatible amb entrar al Govern és que hi sigui el PP

Maragall té 5,5 punts d'avantatge sobre la candidatura de Mas, segons enquestes

Donat el tret de sortida a la campanya electoral a Catalunya, les apostes per qui governarà a la Generalitat han començat. És clar que els pactes i aliances entre formacions polítiques per accedir a la presidència estaran lluitades, si bé avui el candidat d'ERC, Josep Lluís Carod Rovira, assenyalà que la formació republicana preveu participar al Govern de Catalunya sempre que no sigui amb el PP.

Des del PSC, Pasqual Maragall assegurà que una Generalitat socialista «cridarà menys, però obtindrà més de Madrid», mentre que el candidat de CiU, Artur Mas, alertà que un «mal govern» dels socialistes amb ICV podria dur Catalunya «en orris».

Carod Rovira explicà que l'única incompatibilitat per participar en un govern a Catalunya és «la presència del PP en aquest mateix Govern». Indicà la necessitat d'un nou estatut de Catalunya o un millor sistema de finançament, que hauria de ser negociat per tots els partits que siguin al Govern i els que es troben a l'oposició». «Parlam d'un pacte nacional pluripartidista», digué.

A més, apuntà que ERC, a la seva defensa de la democràcia, considera que és necessari «posar fi a aquesta Catalunya doble que hem tingut aquests anys: es pot ser progressista i catalanista». A la mateixa línia, assenyalà que ara a Catalunya «acaba una època i en comença una altra en la qual ERC tindrà un paper fonamental». «El que més irrita CiU i el PSOE és l'actitud de moderació d'ERC», aclarí.

Des del PSC, el seu candidat assegurà que el que necessita la Generalitat és un Govern socialista, per obtenir el màxim del Govern central. Per Maragall, l'estratègia de negociació de CiU ha suposat «molt renou per a no res», després del que assegurà que «nosaltres no cridarem tant però obtindrem més».

Segons les enquestes, el PSC guanyaria les eleccions autonòmiques a la Generalitat si es fessin avui els comicis, segons un sondeig de l'Institut Opina. Segons aquestes dades, els socialistes aconseguirien el 35,5 per cent dels vots i 49 diputats, tres menys que el 1999, mentre que CiU obtindria el 30 per cent dels sufragis i entre 44 i 46 diputats, uns 10 o 12 escons menys que als anteriors comicis. ERC obtindria el 13 per cent -17 o 18 diputats-, pel que pujaria cinc o sis escons, mentre que el PP obtindria el 12% dels sufragis, amb quatre diputats més. ICV obtindria el 7% de l'escrutini, amb 2 o 3 diputats més.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris