nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
14°

Acebes: «No hi ha cap motiu per fer investigacions per maltractaments»

El ministre qualifica el director d'«Egunkaria» de presumpte terrorista

El ministre de l'Interior, Àngel Acebes, indicà ahir als periodistes que el director d'Egunkaria, Martxelo Otamendi, és un «presumpte terrorista» que «ataca i vulnera permanentment» la democràcia. Otamendi, en llibertat sota fiança de 30.000 euros, denuncià tortures durant la seva detenció per part de la Guàrdia Civil. Concretament, digué que va ser «tractat com una rata», que li posaren dues vegades una bossa de plàtic pel cap, amb l'aparent intenció d'asfixiar-lo, i que «m'humiliaren fent-me repetir 500 vegades que Espanya s'estén des d'Irun fins a Algesires i des de Finisterre a cap de Roses».

Acebes replicà que aquestes declaracions «s'han de valorar com les d'algú que és un presumpte terrorista que ataca i vulnera permanentment els drets, les llibertats i la pròpia democràcia». Així, rebutjà les acusacions perquè «són falses. Les tortures les inventen els membres de l'organització terrorista ETA cada vegada que són detinguts, sigui quin sigui el cos de seguretat que els detingui».

En aquest sentit, Acebes assegurà que no hi ha «cap fonament» per obrir una investigació interna a la Guàrdia Civil perquè tant aquest cos com el de la Policia «actuen des de la legalitat i el respecte als drets fonamentals». Així, instà Otamendi a fer una denúncia davant dels tribunals. «Això és el que fa algú quan en un Estat de dret violen els seus drets. El que ha de fer és anar al fiscal i als tribunals de Justícia». D'altra banda, Otamendi assegurà ahir que posà en coneixement del jutge Del Olmo els suposats maltractaments.

Respecte a l'anunci que el Ministeri de l'Interior estudia presentar querelles contra tots els qui hagin formulat acusacions per tortures, el ministre Acebes es limità a dir que «s'estan estudiant quines són les diferents possibilitats» i les querelles s'interposaran quan estiguin llestes.

En aquesta línea, el president del PP basc, Carlos Iturgaiz, instà ahir els jutges i els missers de l'Estat a actuar contra la inserció de publicitat institucional del Govern Ibarretxe i les diputacions de Biscaia i Guipúscoa en el diari Egunero, el substitut d'Egunkaria, en qualificar-los d'«una nova modalitat de l'impost revolucionari. D'això se'n diu tirar flotadors a l'entramat d'ETA quan s'està ofegant».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris