nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

El PSOE redueix a 2'5 punts la distància amb el PP i el supera en el vot directe

Segons el CIS, Zapatero és el líder més valorat davant un Aznar que suspèn, amb un 4'61

El PSOE ja es troba a 2'5 punts del PP, segons l'estimació de vot realitzada en la seva darrera enquesta pel Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS), i ha retallat d'1'8 punts la distància que reflectia el sondeig de fa tres mesos. Els socialistes, no obstant això, estan per davant dels populars tant en vot directe com en vot simpatia. A més, el secretari general del PSOE, José Luis Rodríguez Zapatero, és el líder més valorat, mentre que Aznar inspira poca o gens de confiança al 60'6 per cent dels enquestats.

Segons l'avaluació del CIS, el PP obtendria el 39'8 per cent dels vots. El PSOE en quedaria dos punts i mig per darrere, amb el 37'3. IU, molt per darrere, aconseguiria el suport del 5'5 per cent del electorat, mentre que CiU i el PNB n'obtendrien, respectivament, el 3'7 i l'1'5%. El BNG, finalment, trauria l'1'4 per cent dels vots vàlids.

L'octubre de l'any passat, la diferència entre el PP i el PSOE era de 4'2 punts, de manera que el nou sondeig confirma la tendència a l'alça dels socialistes, a pesar del fet que el primer partit de l'oposició manté el percentatge de fa tres mesos. El PP, per la seva banda, perd el suport de l'1'8 per cent dels enquestats. Respecte del baròmetre de gener de l'any 2002, el PSOE ha retallat al PP 7'2 punts, ja que aquell sondeig donava als populars una estimació de vot del 43'9% i al PSOE del 34'2.

La darrera enquesta del CIS deixa el PSOE com a primer partit en vot directe, amb un 24'4%, seguit del PP amb un 23'2, mentre que en vot de simpatia el PSOE tendria el suport del 28'8% i el PP del 26'5. Una altra dada positiva per al PSOE és que el seu líder, José Luis Rodríguez Zapatero, és el més valorat, amb una nota de 5'17. A més, és l'únic que aprova, encara que la seva valoració baixa mínimament respecte del sondeig de fa tres mesos.

El president del Govern, José María Aznar, queda per darrere, amb un 4'61. La valoració d'Aznar es reflecteix en la pregunta de la confiança que inspira als espanyols. El 60'6% diu que poc o gens, mentre que el 6 per cent afirma tenir-hi molta confiança i el 28'5, bastant. El coordinador general d'IU, Gaspar Llamazares, puja gairebé mig punt, fins al 4, encara que continua per darrere dels dos nacionalistes catalans, Jordi Pujol i Josep Antoni Duran i Lleida. El president del PNB, Xabier Arzalluz, és encara el líder més mal valorat, amb un 2'17.

En conjunt, la gestió del Govern és regular segons el 42'7 per cent dels enquestats; bona o molt bona pel 28'9 i dolenta o molt dolenta pel 25'6. La valoració de la gestió del PSOE és regular pel 52 per cent; bona o molt bona pel 23,6 i dolenta o molt dolenta segons un 18%.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris