nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Aznar admet que el PP passa «moments difícils» per la seva posició sobre l'Iraq

Diu que el partit li dóna suport i és garantia «de seguretat i d'estabilitat» a l'Estat

El president del Govern i del PP, José María Aznar, va reconèixer ahir que el seu partit travessa «moments difícils» per l'actitud que ha pres davant de la crisi de l'Iraq, encara que assegura sentir el «suport absolut» dels seus, dels quals se sent «orgullós», va apuntar a la cadena Cope.

Poc després d'aquestes declaracions, Aznar convocà la junta directiva estatal del partit -el màxim òrgan entre congressos-. El president pretén defensar la seva posició respecte de la crisi i «fer pinya» en el partit, atès que hi ha dirigents que qüestionen en veu baixa els seus plantejaments bel·licistes i es mostren molt preocupats pel cost electotal que pugui tenir. A aquesta reunió és previst que hi assisteixin les 500 més altes responsabilitats del partit.

En les declaracions periodístiques, Aznar digué que els populars han construït un partit «de conviccions, no d'oportunistes, raó per la qual els espanyols ens donaren la seva confiança majoritària en els darrers comicis generals. Hem afrontat, durant aquests darrers dos anys, situacions i desafiaments molt importants per a Espanya en termes de lluita antiterrorista, de seguretat per al país, ara en termes de crisi internacional. I la resposta del PP és una resposta que fa que em senti orgullós».

Així, el president espanyol assegurà que «hi ha grups que com el PP assumeixen la seva responsabilitat amb la societat, mentre que d'altres poden dir una cosa una setmana i una altra la contrària. N'hi ha que diuen 'miri vostè, jo em pos darrere de la meva pancarta i m'és igual que plogui a bots i barrals al món'».

Aznar tornà a demanar «comprensió» a aquells que, «de bona fe», defensen la pau. «A aquests els deman comprensió, perquè per a un governant no hi ha res de més còmode que no fer res i mirar cap a un altre costat, sense atendre la teva consciència», afegí Aznar, qui conclogué: «Jo amb els meus encerts i les meves equivocacions esper que els espanyols em jutgin per la meva tasca de governant. Sempre vaig dir que la meva major il·lusió era que hi hagués un partit que fos una garantia de seguretat i estabilitat per als espanyols: ja puc dir que n'hi ha un».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris