algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Ibarretxe diu davant el rei que no vol trencar relacions amb l'Estat

El lehendakari, Juan José Ibarretxe, va explicar ahir que els ciutadans bascs no accepten ni la «vulneració de drets humans» ni la «retallada de llibertats democràtiques», recordant que desitgen la pau i acabar amb ETA sense trencar les relacions amb l'Estat. Ibarretxe va fer aquestes declaracions a la localitat biscaïna de Zierbena davant els reis, que hi assistiren per inaugurar una central elèctrica.

El lehendakari va transmetre als presents «un missatge d'esperança» sense deixar de denunciar «la incomunicació» i la «falta de respecte institucional», amb referència als governs central i basc. Així, insistí que els bascs desitgen «fonamentalment» la pau, que el seu principal objectiu és «acabar amb ETA» i que no volen «donar cops de porta» ni «trencar» relacions amb Espanya. Tanmateix va precisar que no acceptaran «la vulneració dels drets humans i les llibertats democràtiques».

El rei Joan Carles, per la seva part, va expressar el seu desig que es construeixi una societat «plural i dinàmica, respectuosa amb la diversitat i dominada per la convivència pacífica en llibertat». Així mateix va assenyalar que espera que triomfi «el tarannà conciliador i integrador, que acaba definitivament amb la violència» i fa realitat el legítim dret dels ciutadans de «viure lliures de tota amenaça o ombra de terror».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris