nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Interior es querellarà contra els que han denunciat les tortures

Assegura que han emprat la mateixa estratègia dels detinguts d'ETA

El ministre de l'Interior, Àngel Acebes, anuncià ahir que ha donat instruccions als serveis jurídics del seu departament perquè interposin «totes les accions legals, denúncies o querelles» contra els qui han formulat acusacions de tortures als detinguts d'Egunkaria. «La Guàrdia Civil no només no tortura, sinó que en aquest cas ha aplicat totes les garanties» i drets que assisteixen els ciutadans, especialment pel que fa al primer director del diari, Peio Zubiria, segons el ministre, «a qui li van salvar la vida quan va intentar suïcidar-se».

El titular d'Interior assegurà que els detinguts han aplicat el que sempre fan tots els terroristes, és a dir, «el manual d'ETA: denunciar tortures falses». Acebes recalcà que «ni la Guàrdia Civil ni el Cos Nacional de Policia no torturen. Aquí els únics que violen els drets fonamentals dels ciutadans i les llibertats és ETA, qui veritablement tortura i mata», per la qual cosa considerà «absolutament intolerable» aquest tipus d'acusacions, que qualificà de «delictives».

El ministre es va mostrar «disposat» a defensar l'honorabilitat de la Guàrdia Civil i el seu respecte a la legalitat i a l'Estat de Dret. «Tenim unes forces de seguretat plenament democràtiques que donen i lliuren la seva vida cada dia per la defensa dels drets, les llibertats i l'Estat de Dret». Per tant «és intolerable que uns terroristes o els qui els acompanyin pretenguin entelar» aquesta actuació, va indicar Acebes.

El ministre afirmà, a més, que li mereixen el «major menyspreu personal i polític» les declaracions del portaveu del PNB al Congrés, Iñaki Anasagasti, en les quals, al seu parer, el diputat dóna les tortures per provades. «Són una indecència de declaracions des del punt de vista moral, ètic i polític», subratllà Acebes. «El fet que el portaveu d'un partit polític com el PNB s'afegeixi a aquestes falses acusacions és una indignitat».

Segons el ministre, Anasagasti hauria d'haver recordat el que va ocórrer la setmana passada amb altres presumptes membres d'ETA detinguts per l'Ertzaintza per terrorisme urbà, els quals, en ser arrestats, «van fer exactament el mateix, acusar l'Ertzaintza de tortures, aplicant també el manual com han fet els del cas Egunkaria».

En termes semblants s'expressà Jaime Mayor Oreja, exministre de l'Interior i actual cap dels populars bascs. «Les tortures com a violació sistemàtica dels drets estan eradicades a Espanya des de fa molts anys. En puc donar fe. Si tenen cap queixa, que presentin una querella».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris