nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

Martín Villa vol incrementar les normes legals de seguretat a la mar

La permissivitat és el brou de cultiu per «al nou terrorisme marítim»

El comissionat del Govern per a la catàstrofe dePrestige, Rodolfo Martín Villa, va afirmar ahir que s'ha de promoure la modificació de diverses normes legals que posin fi a la permissivitat en el trànsit marítim però, de moment, hem de deixar fer feina als experts de Repsol per controlar l'abocament. Martín Villa va realitzar aquestes declaracions minuts abans de comparèixer, a petició pròpia i de diversos grups parlamentaris, en la Comissió Constitucional del Congrés, per explicar les accions del Govern en relació amb la catàstrofe dePrestige.

El comissionat va assegurar que «haurem de promoure normes diferents o bé corregir-ne algunes de les actuals, tant en l'àmbit estatal espanyol com en l'europeu o internacional, «ja que no és possible ser tan permissiu com ara, perquè tal permissivitat és el brou de cultiu per a aquesta nova modalitat de terrorisme marítim».

En qualsevol cas, va dir que les reformes encara no estan perfilades, perquè allò important és «restaurar com més aviat millor la normalitat a la mar i a les platges, si pot ser abans de l'estiu», i «defensar els interessos dels espanyols enfront del propietari del vaixell, de l'armador, del propietari de la càrrega i de les entitats que qualificaren de bo l'estat de l'embarcació per navegar». Martín Villa, que ahir es va reunir amb representants de la petroliera Repsol per abordar les mesures que s'han de prendre arran de la catàstrofe, va assegurar que «hem de deixar fer feina als qui en saben més» i, per tant, va trobar una «bona solució» encarregar el pla tècnic a aquesta empresa de combustibles.

«És la pràctica que tots els governs han seguit en aquest tipus de desastres: rebre ajuda de les empreses petrolieres, que ja hi tenen experiència», va subratllar Martín Villa. Va afegir que desconeix per ara si és més viable succionar el fuel del vaixell enfonsat o bé construir un sarcòfag de ciment que n'impedeixi la propagació.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris