algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:

El PSE presenta a Sant Sebastià una moció per reobrir «Egunkaria»

El PSE ha decidit presentar una moció alternativa a la dels partits del tripartit als ajuntaments i juntes generals del País Basc en la qual expressa «la preocupació creada pel tancament temporal d'un diari» i urgeix que «s'aclareixin les circumstàncies» que van portar a adoptar aquesta mesura.

En un comunicat, el PSE va informar que la moció alternativa a aquella que presentaran a les institucions locals i forals PNB, EA i IU, expressa «el màxim respecte a l'actuació de l'Estat de Dret i a la independència del Poder Judicial, que han de dur a terme el seu treball sense pressions polítiques de cap tipus». Els socialistes urgeixen «que s'aclareixin com més aviat millor les circumstàncies que han determinat l'adopció d'una mesura tan greu, com és el tancament d'un diari, amb conseqüències per als seus treballadors i lectors.

«Només des de la independència del Poder Judicial, sense mediatització del Poder Polític, i adoptada per raons de solidesa comprovada, es pot justificar una mesura d'aquesta natura, tenint en compte que el dret a la llibertat d'expressió i a la llibertat d'información ens assisteix a tots per igual», assenyalen.

El PSE denuncia a més en la seva moció «qualsevol ús partidari» de l'euskera, «reiterant el dret que assisteix els ciutadans bascs euskalduns a disposar d'un mitjà de comunicació en aquest idioma com és Egunkaria». D'aquesta manera, tot i el respecte a la resolució judicial, el PS d'Euskadi reclama, de fet, la reobertura d'Egunkaria.

El portaveu del PSOE al Congrés dels Diputats, Jesús Caldera, va reiterar, davant del suport del PSE-EE a l'Ajuntament de Sant Sebastià, a la reobertura del diari Egunkaria, que el seu partit «respecta» el procediment iniciat per l'Audiència Nacional i que «donarà resposta a totes les inquietuds que s'estan manifestant» sobre aquest tancament de l'únic diari en euskera.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris