nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

Els directius del diari declaren a l'Audiència sense els missers

El jutge de l'Audiència Nacional Juan del Olmo notificà ahir als advocats designats per als directius detinguts d'Egunkaria els tres actes dictats en la causa. Amb aquests actes es clausurà i suspengueren les activitats de la citada empresa, el diari Euskaldunon Egunkaria, i s'identificaren i bloquejaren els comptes i béns dels arrestats, els d'altres persones i els de les entitats implicades.

Fonts jurídiques van indicar que la notificació es produí després que ahir al matí els advocats Iñigo Iruin, Carmen Lamarca i Iñaki Esnaola compareguessin davant del jutge Del Olmo per sol·licitar que se'ls donàs trasllat de les resolucions dictades. En l'esmentada compareixença, el magistrat els va indicar que els actes havien estat lliurats al representant legal del diari, que es troba entre els detinguts, per la qual cosa no va poder recórrer-les.

Els detinguts començaren a declarar davant del jutge passades les dues de l'horabaixa en situació d'incomunicació, és a dir, sense ser assistits pels seus advocats de confiança, fet que provocà que Iruin, que en representa cinc, entre els quals figura el director del diari, Martxelo Otamendi, presentàs una queixa al jutjat per una falta considerada molt greu.

Els altres advocats que exerceixen la defensa són Iñaki Esnaola, que representa dos dels detinguts, i Carmen Lamarca, que en patrocina dos més. L'altre detingut, el pare Txema Auzmendi, serà representat per un advocat designat per la Companyia de Jesús, segons les fonts consultades.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris