muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

«Egunkaria» denuncia el jutge Del Olmo per connivència amb el Govern central

El ministre Àngel Acebes qualifica l'escrit com una «cortina de fum» sense possibilitats de prosperar

70992

El misser del director d'«Egunkaria», a la seva entrada a l'Audiència Nacional.

L'empresa editora Egunkaria S.A. va presentar ahir al Consell general del Poder Judicial (CGPJ) un escrit, en el qual demana que s'investigui el jutge de l'Audiència Nacional Juan del Olmo en relació amb l'emissió d'una nota de premsa en què s'informava de la clausura del diari basc Egunkaria. Segons fonts de l'òrgan de govern dels jutges, la denúncia ha estat remesa a la Comissió Disciplinària, ja que ha estat presentada al registre d'aquesta institució i hi anava dirigida.

Per la seva part, el Govern basc també va anunciar que demanaria al Poder Judicial que s'aclareixi si hi ha hagut «connivència» entre Interior i l'Audiència Nacional en la redacció d'aquesta nota sobre el tancament d'Egunkaria. Divendres passat, el conseller basc de Justícia, Joseba Azkarraga, va demanar que el CGPJ obri una investigació «immediata» sobre aquella nota, distribuïda dijous a l'Audiència, ja que «tots els indicis apunten que hi ha hagut una intromissió del poder polític en el judicial», raó per la qual el Govern basc exigiria que el jutge d'instrucció Juan del Olmo «sigui apartat» del cas si es comprovassin aquestes sospites.

La Comissió Disciplinària no té previst reunir-se fins al 5 de març, per la qual cosa és probable que s'estudiï aquell dia aquest escrit i el del Govern basc si finalment el remet. Per la seva part, el jutge Juan del Olmo va indicar, en una comunicació informal a diversos membres del Consell, que no ha intervingut en l'emissió de la nota difosa des del tribunal.

El ministre de l'Interior, Àngel Acebes, va assenyalar ahir que la denúncia presentada per Egunkaria S.A. perquè s'investigui el jutge de l'Audiència Nacional Juan del Olmo no té la «més mínima possibilitat de prosperar», perquè els seus arguments «són absolutament falsos i incerts». En conferència de premsa després de l'acte de presentació de 500 nous policies per a Madrid, el ministre es va referir a la denúncia d'Egunkaria S.A., presentada ahir.

Segons Acebes, «no va haver-hi pacte ni cap redacció conjunta» de la nota entre el jutge i el Ministeri de l'Interior, per la qual cosa va titllar la denúncia de «manipulació basta» i de «cortina de fum sobre la realitat dels esdeveniments», que és que el diari clausurat és un «instrument d'ETA».

Del Olmo ha ordenat a l'Associació Espanyola de Banca, a la Confederació Espanyola de Caixes d'Estalvi i a la Unió Nacional de Cooperatives de Crèdit que procedeixin al «bloqueig immediat de tots els actius existents, participats en qualsevol percentatge o propietat» dels deu detinguts dijous passat, del president d'honor del diari, Martín Ugalde, de dos directius ja morts i de les empreses d'Egunkaria.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris