nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
12°

Zapatero acusa Aznar d'amagar les seves intencions envers l'Iraq

Llamazares reclama la dimissió del president del Govern perquè «no representa el poble espanyol»

El secretari general del PSOE, José Luis Rodríguez Zapatero, va exigir ahir al president del Govern, José María Aznar, que comparegui «de manera immediata» al Congrés dels Diputats per explicar la nova resolució en què treballa al costat del president dels Estats Units, George W. Bush, i que «està pensada per obrir un atac militar». Mentrestant, el ministre de Defensa, Federico Trillo, va assenyalar que l'acord entre Bush i Aznar permetrà canalitzar el desarmament en el marc de les Nacions Unides.

Zapatero, que va fer aquestes declaracions abans de participar en la manifestació convocada per la plataforma «Nunca Mais» a Madrid, va acusar Aznar d'ocultar al Parlament les seves «vertaderes intencions». «Posar-se a primera línia de suport a Bush, trencant el consens europeu, adquirint una enorme responsabilitat davant d'un possible atac militar a l'Iraq», va explicar. El líder dels socialistes va retreure a Aznar que no hagi escoltat la veu dels ciutadans i de la majoria dels grups parlamentaris, i que hagi optat per la direcció contrària, situant-se a la primera línia d'una posició bel·licista «sense arguments, sense raons i sense credibilitat».

Per això, va exigir a Aznar que «de manera immediata» comparegui al Parlament per explicar «el que no va explicar la setmana passada, que és aquesta nova resolució que, sens cap dubte, està pensada per obrir un atac militar». «Ara molta gent comprendrà per què no donam suport a la proposta del PP. Sabíem què hi havia darrere i ahir (per dissabte) es va demostrar», va afegir.

Igual que Zapatero, el líder d'IU, Gaspar Llamazares, també va reclamar a Aznar que comparegui de nou al Parlament per explicar la resolució i va anunciar que la coalició demanarà la seva dimissió perquè «no representa els espanyols i només és un delegat dels Estats Units a favor de la guerra». En el parer de Llamazares, Aznar ha demostrat una actitud «vergonyosa i seguidista» a la seva reunió amb Bush aquest cap de setmana.

Des del Govern, Federico Trillo, va qualificar de positiu l'anunci d'una nova resolució de l'ONU i va destacar que l'acord assolit entre els presidents espanyol i nord-americà permetrà que els esdeveniments transcorrin en el marc de l'ONU i del seu Consell de Seguretat. «Fa 10 dies algun país no acceptava una nova resolució i considerava suficient l'ultimàtum que suposa la resolució 1.441», va afegir Trillo. El ministre creu que l'anunci de la nova resolució es produeix en un moment en què s'ha recuperat el consens europeu i de l'OTAN.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris