algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Aznar: «Estam decidits a abordar tots els problemes que afecten el Pròxim Orient»

Aconseguir una nova resolució del Consell de Seguretat de les Nacions Unides sobre la crisi de l'Iraq, «amb el major consens possible», i abordar tots els problemes de l'Orient Mitjà, en particular el conflicte entre Israel i Palestina, van ser les principals qüestions tractades pel president del Govern, José María Aznar, i el president dels Estats Units, George W. Bush, segons va explicar ahir el president espanyol en una entrevista concedida a l'agència Efe.

Aznar, que va arribar ahir matí a Madrid després de romandre divendres i dissabte al ranxo que el president nord-americà posseeix a Texas, va precisar que en el cas de l'Iraq s'actuarà amb «extraordinària fermesa» i un «increment molt fort de la pressió», amb l'objectiu d'aconseguir una resolució pacífica de la crisi, però sense que puguin descartar-se mesures de força si Saddam Hussein continua sense cooperar plenament amb les Nacions Unides.

El president del Govern va assenyalar que no hi ha encara un calendari precís dels pròxims passos diplomàtics, encara que va admetre que les dates probables són les suggerides per diversos mitjans de comunicació, que calculen una reunió del Consell de Seguretat per al 10 de març. «Volem un marc ampli de resolució», va indicar José María Aznar, el qual confia que sigui possible assolir un acord similar al que van aconseguir durant els últims dies la Unió Europea i l'OTAN.

«Semblava impossible fa uns dies que l'Aliança Atlàntica, després de discrepàncies, arribés a un acord, i va fer-ho. Semblava impossible que la UE arribés a un acord amb visions diferents, i vam arribar a un acord», va recordar Aznar. «Si Espanya, com ha passat amb la UE o amb l'Aliança Atlàntica», va afegir el president, pot ser un motor actiu no només en la promoció, sinó en l'autoria de la resolució nova i de la recerca del consens, crec que estarem oferint un bon servei a la legalitat internacional i als anhels de pau de tots els ciutadans.

Quan se li demanà sobre la possibilitat que la nova resolució prevegi explícitament l'ús de la força en cas que el règim de Hussein no compleixi la legalitat internacional, Aznar va recordar que «des del moment en què totes aquestes resolucions formen part del Capítol VII de les Nacions Unides, és una qüestió que no està exclosa».

«Una altra causa», va afegir Aznar, és «afrontar d'arrel tots els problemes que hi ha en aquest moment al Pròxim Orient i amb alguns altres conflictes que existeixen en aquest moment al món, i l'amenaça del terrorisme. En totes aquestes causes jo hi estic compromès plenament».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris