nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
13°

Desenes de milers de manifestants a Donostia contra el tancament d'«Egunkaria»

Pel líder del PNB, el tancament d'«Egunkaria» és part d'un intent per crispar la societat

76164

Vista del passeig de la Conxa, a Sant Sebastià, ple de persones en solidaritat amb Egunkaria.

El president de l'executiva del PNB, Xabier Arzalluz, va afirmar ahir que la Presidència del Govern de l'Estat estudia les possibilitats jurídiques de suspendre les pròximes eleccions a Euskadi i va manifestar que sota el mandat d'Aznar a Espanya la democràcia i la justícia s'han convertit en un «succedani». «Els llanterners de La Moncloa han creat un grup per estudiar la possibilitat jurídica de suspendre les eleccions a Euskadi», va dir Arzalluz en una conferència de premsa a Bilbao durant un descans de l'Assemblea Nacional del PNB.

Arzalluz va assegurar que no parla d'aquesta hipòtesi «sense dades», sinó que en té «bones fonts», i que podrien col·laborar amb aquest grup experts constitucionalistes. El president del PNB, que va recordar, així mateix, que la suspensió de les eleccions ha estat proposada públicament per la plataforma Ja n'hi ha prou, va considerar que l'anul·lació d'uns comicis «és molt difícil» des del punt de vista jurídic, encara que «aquí pareix que tot és possible». Segons el seu parer, perquè es produís és necessari «una situació de tensió constant a Euskadi, que podrien propiciar, segons va dir, els atemptats d'ETA i accions com ara el tancament del diari Euskaldunon Egunkaria.

Arzalluz va criticar la clausura del rotatiu, acció que va qualificar d'«obscena» i de «mesquina», i la va emmarcar en una «successió d'abusos», entre els quals va esmentar el tancament d'Egin, la suspensió de Batasuna, «la conculcada separació de poders» o la falta de desenvolupament de l'Estatut. Va incloure en aquesta anàlisi que «no hi ha igualtat davant de la Llei», perquè ETA té més de 600 presos i pels «assassinats d'Estat» a la presó «no hi ha ningú més que Galindo i les seves dues secuaces», i l'«abús» de la presumpció d'innocència de Joseba Mikel Garmendia, el presumpte membre d'ETA en presó preventiva que ha tret una plaça de professor a la Universitat d'Euskadi.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris