nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
10°

Fracàs de l'encontre d'Aznar amb el president de Mèxic per l'Iraq

L'espanyol vol ser coautor de la resolució que prepara Washington

El president del govern espanyol, José María Aznar, se'n va anar ahir de Mèxic cap als EUA «amb les mans buides», varen assenyalar comentaristes i diaris, per als quals el mandatari mexicà, Vicente Fox, es va mantenir inflexible en la seva posició d'aconseguir el desarmament de l'Iraq per vies pacífiques.

Fox i Aznar, que tenen posicions molt diferents sobre com tractar el tema Iraq varen sopar la nit del dijous a la residència oficial dels Pins i, segons alguns mitjans, cada un va mantenir els seus posicionaments: l'espanyol, de suport a la posició de Washington i el mexicà, de donar més temps als inspectors de l'ONU.

El mandatari espanyol partí ahir divendres als Estats Units, on avui es reuneix amb George W.Bush al seu ranxo, per demanar una proposta de resolució al conflicte amb el màxim consens, de la qual està disposat a ser coautor, segons fonts del Govern.

Mentrestant, la premsa mexicana el qualifica de «mandat» de George W. Bush. La Jornada va titular ahir divendres en primera plana «Aznar arribarà davant de Bush amb les mans buides». En un comunicat de la Presidència es va assenyalar que els mandataris varen destacar «la importància d'incrementar els esforços multilaterals encaminats a assolir per la via pacífica l'eliminació de les armes de destrucció massiva a Iraq».

Hores abans de l'encontre, Fox havia anticipat que li interessava «convèncer» Aznar «de la importància de la unitat entre els EUA i Europa, de l'aliança entre ells, que ha de ser sempre ferma» i «d'igual manera evitar la divisió dins dels mateixos països europeus». En canvi, després del sopar, Fox no va parlar a la premsa. Va mantenir total silenci, igual com els seus alts funcionaris.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris