nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
13°

Incidents a la Cambra basca entre detractors i partidaris del quotidià

Parlamentaris de l'antiga Batasuna i del Partit Popular protagonitzaren ahir dematí, a la Cambra de Vitòria, una sèrie d'incidents relacionats amb el tancament d'Egunkaria. Els aldarulls s'iniciaren poc després de començar el ple, a les nou i mitja del matí, quan es debatia un punt sobre drogodependències. El portaveu d'Abertzales Socialistes, Anton Morcillo, va prendre la paraula per denunciar que dijous s'havia produït un «atac feixista a aquest poble» i en contra de la llibertat d'expressió, i que s'estava intentat dur a terme la sessió d'ahir «amb total normalitat».

El president del Parlament, Juan María Atutxa, va advertir a Morcillo que aquest no era l'objecte del debat, i per això li va demanar, en diverses ocasions, que se cenyís al tema, cosa que no va fer el portaveu abertzale. Així, Atutxa li retirà la paraula quan acusava els parlamentaris del PP d'haver tancat l'Egunkaria i quan col·locava un exemplar de l'Egunero, la publicació editada i posada a la venda pels treballadors d'Egunkaria, en el frontal de la tribuna d'oradors, que va ser retirat pels serveis de la Cambra.

En aquell moment, el parlamentari de l'antiga Batasuna Joseba Àlvarez va entrar a l'hemicicle amb un exemplar de l'Egunero i tres vegades va intentar lliurar-lo al president del PP basc, Carlos Iturgaiz, qui el va rebutjar llançant-lo a l'aire enmig d'una picaparalla dialèctica en euskera amb Àlvarez. Tot seguit, el PP demanà a Atutxa quina sanció pensa imposar a Àlvarez, que decidirà dilluns.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris