algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
10°

El PP tomba en una sola sessió cinc propostes per al matrimoni dels gais

Homosexuals del partit demanen el vot de càstig als pròxims comicis

El ple del Congrés rebutjà ahir la presa en consideració de cinc proposicions de llei de modificació del Codi civil per permetre el matrimoni entre homosexuals, gràcies als vots en contra del PP -que considera inconstitucional aquesta opció- i en què PNB i CiU donaren llibertat de vot als seus diputats, que votaren majoritàriament a favor de les propostes.

Entre els diputats de CiU, només un va rebutjar les iniciatives socialistes, d'IU i d'altres grups, i un altre es va abstenir, mentre que al PNB es va optar majoritàriament per donar suport a les iniciatives. La diputada d'IU, Marisa Castro, va acusar el PP de legislar «d'esquena» a la societat i va raonar que la modificació del Codi civil demanada no requereix convocar els «pares de la Constitució» per dur-la a terme, en al·lusió a l'argumentació esgrimida pel PP.

Per la seva part, la portaveu socialista, Leire Pajín, va manifestar que el seu grup presentà aquesta proposta per una qüestió de justícia social, de drets humans «i del mateix desenvolupament de la Constitució i de la societat». Al seu parer, és urgent equiparar els drets de les persones «amb independència de la seva orientació sexual», i va explicar que el PSOE pretén -amb la modificació del Codi civil- que una «manera d'estimar no sigui raó de discriminació».

En la mateixa línia, el portaveu del BNG, Francisco Rodríguez, va dir que els contractes civils no poden basar-se en qüestions com l'orientació sexual o la procreació. El president de la Plataforma Popular Gai (integrada por homosexuals del PP), Carlos Biendicho va demanar al «milió de gais i lesbianes que votaren el PP que el castiguin amb un vot en blanc».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris