nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín:
14°

Palacio admet errades en explicar la posició del Govern sobre l'Iraq

La ministra d'Exteriors aposta per una segona resolució de l'ONU

La ministra d'Assumptes Exteriors, Ana Palacio, va negar ahir que el Govern s'hagi quedat sol en la seva posició sobre la crisi d'Iraq i va subratllar que l'Executiu ha intentat a tot hora cercar el consens, encara que «de vegades amb unes deficiències clares d'explicació».

Després de participar en un esmorzar ofert al governador de Florida, Jeb Bush, a la Casa d'América de Madrid, Palacio va afirmar que, al seu judici, la declaració aprovada pel Consell Europeu de Brussel·les ha contribuït a aclarir els «malentesos» i «plantejaments que no responien a la realitat» sobre la posició del Govern espanyol davant d'aquesta crisi.

En aquest sentit, va recalcar que el president del Govern, José María Aznar, va presentar dimarts en el ple del Congrés dels Diputats «una postura molt clara, que a més tenia el suport de les conclusions del Consell Europeu». «No s'ha de parlar que ningú es quedi sol; el que el Govern ha intentat a tot hora, vull reconèixer que de vegades amb unes deficiències clares d'explicació, és cercar un consens», va insistir la ministra, abans d'afegir: «I seguim insistint en aquesta via».

Per altra banda, Ana Palacio, va apostar ahir per una segona resolució del Consell de Seguretat de l'ONU en la qual es deixi clar a Saddam Hussein «que no es pot mantenir indefinidament aquesta situació». Preguntada si una possible segona resolució ha de marcar a Iraq un termini perquè cooperi plenament amb els inspectors de desarmament, va respondre: «Sens dubte, en la segona resolució es marcarà èmfasi en una cosa que també diu la posició comuna europea, que no es pot mantenir indefinidament aquesta situació».

Respecte a si el Govern espanyol està participant en la seva elaboració al costat d'Estats Units i Regne Unit, va manifestar que «Espanya està participant en tots els treballs que signifiquin mantenir el multilateralisme i mantenir la qüestió d'Iraq en el marc del Consell de Seguretat».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris