muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

El delegat del Govern a Galícia declararà imputat pel «Prestige»

El jutge crida també el capità de la Corunya i el director de la Marina

El jutge de Corcubión, que instrueix el cas de Prestige, ha dictat un acte en el qual cita a declarar com imputats el delegat del Govern a Galícia, Arsenio Fernández de Mesa, el capità marítim de La Corunya, Àngel del Real, i el director general de la Marina Mercant, José Luis López Sors, varen informar fonts jurídiques. El jutge ha cridat també a declarar com a testimoni un empleat de l'empresa Remolcanosa, que va participar en el remolc del vaixell.

Segons les fonts, el jutge de Corcubión, Francisco Javier Collazo, ha dictat a més una providència per la qual s'admet a tràmit la querella presentada per la plataforma «Nunca Máis» contra els responsables que varen prendre la decisió d'allunyar de la costa gallega el petrolier accidentat el 13 de novembre.

El Govern va sortir en defensa del seu delegat a Galícia, i el secretari d'Estat d'Organització Territorial, Gabriel Elorriaga, va assegurar que Arsenio Fernández de Mesa va complir i va exercir «a tot hora» i «ho va fer àmpliament» les competències que li atribueix la llei durant la crisi dePretige.

Elorriaga va comparèixer a la Comissió de Règim de les Administracions Públiques del Congrés per respondre a diverses qüestions dels grups parlamentaris socialista, IU i BNG, que havia sol·licitat la compareixença de Fernández de Mesa per respondre sobre les seves actuacions en la catàstrofe del petrolier.

El secretari d'Estat va subratllar que «es varen desplegar amb absolut rigor tots els mecanismes de coordinació previstos» i va ser el delegat del Govern el que va assumir personalment aquestes funcions de coordinació. Després de realitzar un breu relat dels fets des que es va rebre el primer senyal de socors del vaixell, Elorriaga va insistir que es va actuar «amb la rapidesa i celeritat exigible» en una situació d'aquestes característiques, així com en l'eficàcia amb la qual van actuar tots els responsables de les diferents administracions públiques.

Al seu parer, la funció del delegat del Govern de garantir l'actuació dels mecanismes de crisi es va produir «en temps i forma», per la qual cosa, va dir, «no cal cap tipus de retret». Va subratllar que «no es pot parlar de manca de coordinació sinó tot el contrari» per part del delegat del Govern.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris