algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
15°

Alierta se salva de ser jutjat per un delicte d'ús d'informació privilegiada

Guanyà 309 milions de pessetes en comprar accions de Tabacalera

El president de Telefónica, César Alierta, no serà jutjat per un presumpte delicte d'ús d'informació privilegiada. El titular del Jutjat d'Instrucció número 32 de Madrid ha decidit no admetre a tràmit la querella interposada per aquest motiu per l'Associació de Consumidors i Usuaris de Serveis Generals de Banc i Borsa (AUGE), ja que no ha trobat indicis de delicte per cursar-la.

La querella, interposada a final del novembre passat contra Alierta, la seva esposa, Ana Cristina Placer, i el seu nebot Javier Placer, els acusa d'usar informació privilegiada en la compravenda d'accions de Tabacalera durant 1997 i 1998, etapa en què n'ocupà la presidència l'ara màxim dirigent de Telefónica. En les esmentades operacions, i segons els querellants, s'obtingueren uns beneficis de 309 milions de pessetes.

El jutge no ha admès a tràmit la querella perquè no aprecia indicis de delicte durant la tramitació de les diligències prèvies. Fonts d'AUGE van anunciar que l'Associació presentarà un recurs d'apel·lació davant de l'Audiència de Madrid per evitar l'arxivament del cas, per al qual disposa d'un termini de cinc dies. La Fiscalia Anticorrupció compareguda a les actuacions no ha anunciat si hi recorrerà també.

La fiscal adscrita al Jutjat havia informat a favor d'admetre a tràmit la querella, mentre que el jutge imposà als querellants una fiança de 3.000 euros (500.000 pessetes) per exercir l'acció popular en el cas. La querella imputava a més un presumpte delicte de prevaricació de funcionari públic al cap de l'assessoria jurídica de la Comissió Nacional del Mercat de Valors, Antonio Alonso Ureba.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris