algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
12°

Piqué reconeix que el PP pot patir un càstig «important» a les eleccions

El ministre diu que no s'ha sabut explicar l'actitud de l'Executiu en la crisi iraquiana

99274

Josep Piqué, ministre de Ciència i Tecnologia.

El president del PP de Catalunya i ministre, Josep Piqué, admet que l'actitud del PP i del Govern davant de la crisi de l'Iraq els pot suposar un «desgast electoral important» i ha assegurat que a les formacions de l'oposició «no els importa tant la pau com desgastar al Govern» amb aquest assumpte.

En demanar-li si l'actitud del Govern pot fer-li perdre vots a Catalunya i a Madrid, Piqué va començar manifestant que «això és molt mal de dir», si bé va afegir tot seguit que «en aquests moments jo crec que sí, sí que pot succeir que tinguem un desgast electoral important, però crec que això pot ser també un motiu per a la reflexió».

Piqué va afirmar, a continuació, que «no estam fent tot això per capritx, som conscients que pot ser molt costós per a nosaltres, que electoralment hi pot haver un desgast molt rellevant». En aquesta línia, va afirmar que si els populars es decidissin per una «via còmoda i fàcil», haurien adoptat «una altra actitud», i va afegir que el seu partit «no vol fer oportunisme polític amb un tema tan seriós com aquest».

Així mateix, Piqué va admetre que «per ventura tenim un dèficit de comunicació» a l'hora d'explicar l'actitud del Govern, que segons el seu parer s'hauria d'haver fet arribar a tots els ciutadans «molt abans». D'altra banda, tal com va fer dissabte, Piqué va tornar a desqualificar els partits de l'oposició, afirmant que hi «ha determinades forces polítiques que manipulen els sentiments nobles de la gent que tots compartim, com ara la pau, la seguretat, la llibertat... N'hi ha que cerquen sense cap dubte objectius molt clars i concrets, com ara desgastar el Govern».

Dissabte passat, Piqué va acusar CiU i el PSC de «manipular els sentiments de la gent de bona fe que participarà a la manifestació» contra la guerra a l'Iraq, encara que va expressar el seu «respecte i admiració» vers els manifestants. Respecte del fracàs del Govern per convèncer l'opinió pública de la seva posició, la coordinadora d'Acció Sectorial del PP, Ana Mato, va anunciar ahir que la campanya informativa que la seva formació ha posat en marxa continuarà durant les pròximes setmanes "ja que té un caràcter «indefinit»", amb nous fullets inserits en periòdics i remesos a domicilis particulars.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris