algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

El Govern basc atura la pesca durant un mes pel vessament del «Prestige»

Acusa l'Executiu Aznar de no col·laborar en la recollida de «chapapote»

El conseller basc d'Agricultura i Pesca, Gonzalo Sáenz de Samaniego, va assenyalar ahir que la suspensió de l'activitat pesquera durant un mes -etre avui i el pròxim dia 15- al litoral basc entre Ontón i Hondarribia, arran de l'existència de taques de fuel dePrestige, i que afectarà la campanya deverde, tindrà «un cost de devers 4'5 milions d'euros».

A més, va anunciar que aquesta quantitat «s'incrementarà a l'hora de la reclamació de danys» al Govern central perquè, segons el seu parer, és «a qui correspon assumir tots els costs i cobrir-los», ja que «aquest problema té un responsable».

Sáenz de Samaniego va apuntar que aquesta mesura temporal afectarà un total de 3.000 treballadors directes, 2.000 dels quals són tripulants, i 250 vaixells que, segons va revelar, capturen «una mitjana de 5.000 tones de peix en el període d'un mes».

El conseller va explicar que des d'avui i fins al 15 de març vinent, es compensarà els tripulants de les embarcacions amb 40 euros per dia, i l'armador amb una quantitat variable segons el tonatge del seu vaixell, i que pujarà a 21 euros per dia més un increment de 4'5 euros per cada TRB.

A més, Sáenz de Samaniego va acusar el Govern central de «no haver retirat cap tona ni una de fuel del golf de Biscaia», a part de posar traves a les iniciatives de l'Executiu autonòmic, de manera que «fa com el ca de l'hortolà».

El conseller criticà la intervenció del Govern al golf de Biscaia assegurant que, a més de no recollir fuel, ha posat emperons perquè els helicòpters contractats pel Govern basc sobrevolin la mar per descobrir les taques, al·legant «problemes d'espai aeri».

Segons el conseller, el Govern ha tramès a l'autònom uns informes «incomplets i incorrectes» sobre la localització de les clapes, motiu pel qual l'Executiu basc va decidir -avui fa onze dies- contractar els seus propis mitjans aeris.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris