nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Madrid espera que la UE financi l'extracció de fuel del 'Prestige'

El vicepresident primer i portaveu del Govern, Mariano Rajoy, va destacar ahir que, davant del cost que suposarà l'operació d'extracció de fuel del petrolier Prestige, valorada en més de 200 milions d'euros, demanaran a la CE que assumeixi aquest import mitjançant un crèdit extraordinari. Rajoy, que es va reunir ahir a Santiago amb els tripulants del Nautile i amb el president de la Xunta, Manuel Fraga, va informar que encara que el batiscaf francès ja ha conclòs la seva feina d'obturació de les esquerdes del petrolier, el submarí tornarà amb «certa periodicitat» per estudiar el seu estat.

«No hi haurà dificultats en molt temps, però és bo comprovar que això és així», va agregar. El portaveu del Govern va felicitar aquests tècnics, que han fet «tot el que s'ha pogut» i que, des d'un principi, han estat «al peu del canó». Quant a les dues esquerdes que no ha estat possible tapar i que, segons el Comitè Científic, vessen una quantitat aproximada de dues tones diàries, va assegurar que «a poc a poc, a mesura que es vagi refredant el combustible», s'espera que es vagi reduint la sortida de l'est. Rajoy va assenyalar que la següent fase serà intentar extreure tot el fuel, una quantitat aproximada d'unes 37.000 tones, la meitat del que transportava el petrolier, segons les estimacions del Comitè Científic.

Recordà que han encarregat a Repsol l'estudi de viabilitat de l'operació, per ser la principal empresa espanyola en aquest sector, i digué que comptarà «amb bona part de les petrolieres europees i també amb alguna d'americana, sense passar cap càrrec econòmic al Govern espanyol». Rajoy va indicar que en tres mesos es podria haver pres la solució definitiva, encara que va advertir que «no és un tema fàcil».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris