algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

El PSOE recorre davant el TC la Llei financera sobre caixes

El PSOE va presentar ahir un recurs davant del Tribunal Constitucional per demanar la nul·litat de diverses normes incloses en la Llei financera sobre les caixes d'estalvis, com el límit de poders públics als òrgans d'administració d'aquestes entitats i el «tracte especial» a les fundades per l'Església.

El portaveu del PSOE al Congrés, Jesús Caldera, va explicar, després de lliurar el recurs, que hi ha arguments d'«inconstitucionalitat clars», i va precisar que hi ha invasió de competències de les comunitats autònomes, es dóna un «privilegi inadequat» a les caixes de fundació eclesiàstica i es limita «de manera absurda» el poder públic als òrgans de govern.

El recurs pretén, a més, que es declari inconstitucional el límit de setanta anys per ser conseller de les caixes, com també «la regulació minuciosa de les possibilitats de reelecció dels membres dels òrgans de govern de les caixes d'estalvis».

Caldera va considerar que el «tracte de favor donat a les caixes fundades per l'Església», a les quals es permet elegir ser tutelades pel Ministeri d'Economia o per la seva Comunitat Autònoma, «és una decisió política partidària».

Al seu judici, aquesta mesura s'ha inclòs en la Llei financera perquè Cajasur, «presidida pel tristament famós capellà Castillejo», «depengui del Ministeri d'Economia i pugui continuar afavorint de manera escandalosa el Partit Popular», per la qual cosa la va qualificar de «decisió greument inconstitucional i limitadora dels poders de les comunitats autònomes».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris