algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:

Michavila: «Ser terrorista a Espanya deixarà de sortir barat»

L'acord PP-PSOE sobre la reforma penal llança un missatge a ETA

El ministre de Justícia, José María Michavila, va dir ahir que l'acord assolit dijous entre el Govern, PP i el PSOE sobre la reforma per al compliment íntegre de les penes suposa «un clar missatge a ETA de la fermesa de la nostra democràcia».

Michavila va fer aquestes consideracions durant la conferència de premsa posterior a la reunió del Consell de Ministres, en la qual va insistir que amb aquest projecte de llei «Espanya deixarà de ser el país de la Unió Europea en el qual més barat sortia ser terrorista». El titular de Justícia va indicar que «els terroristes han de saber que ser terrorista els costa molts anys de presó, que les condemnes es compleixen i que el seu patrimoni estarà vinculat a indemnitzar les víctimes». Va destacar que després de l'acord assolit amb el PSOE el projecte de llei manté els punts essencials de la reforma com és l'increment de 30 a 40 anys el límit màxim de compliment de condemna i que el còmput per als beneficis penitenciaris es realitzi sobre la pena realment imposada, entre altres.

Per la seva banda, el PSOE considera que les esmenes a la reforma legislativa per endurir les penes per terrorisme pactades amb el PP garanteixen la «plena constitucionalitat» del projecte que es tramitarà al Congrés, en fer compatible la «fermesa penal i penitenciària» amb la garantia de reinserció dels presos.

Així ho va explicar ahir en conferència de premsa el portaveu del PSOE al Congrés, Jesús Caldera, en avaluar aquest acord, que augmenta fins a 40 anys les penes per a terroristes i responsables de delictes especialment greus, i estableix que només podran accedir a beneficis penitenciaris els reclusos que ja hagin complert quatre cinquenes parts de la pena, en comptes de les tres quartes parts actuals.

Finalment, el coordinador general d'Esquerra Unida, Gaspar Llamazares, va dubtar ahir de l'eficàcia i de la constitucionalitat de l'acord assolit per Govern, PP i PSOE i va dir que no comprèn el suport dels socialistes a aquesta iniciativa. Llamazares va lamentar que aquest acord trenqui la via de consens que s'havia obert tímidament entorn de la llei de protecció de càrrecs públics, en tramitació al Senat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris