algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Els 16 detinguts per vincles amb Al Qaeda poden sortir avui de presó

La Policia ha de presentar més proves contra ells o alliberar-los

El jutge de l'Audiència Nacional Guillermo Ruiz Polanco va donar ahir un termini de vint hores a la Unitat Central d'Informació Exterior (UCEI) de la Policia perquè aporti noves proves contra els 16 detinguts a Catalunya el mes passat per la seva suposada vinculació a Al Qaeda, ja que, altrament, decretarà la seva llibertat. El jutge reclama a la Policia l'anàlisi de les substàncies decomissades als presumptes membres d'aquest grup internacional de suport als salafistes algerians, que es troben en presó des del passat 26 de gener.

L'ultimàtum donat pel jutge a la Policia s'ha produït a instàncies del fiscal de l'Audiència Nacional Jesús Alonso, en entendre que, a la documentació remesa a la seu judicial, no hi ha indicis suficients per mantenir en presó els detinguts a Catalunya.

Si l'anàlisi policial no arriba a l'Audiència abans de les 9.00 hores del matí -hora límit del termini de 20 hores concedit pel jutge-, el fiscal revisarà la petició de presó per als detinguts que va realitzar quan varen declarar davant del jutge.

Llavors, si el Ministeri Públic considera que no hi ha indicis suficients per mantenir a la presó els presumptes activistes islàmics, haurà d'informar en aquest sentit el jutge, qui pel principi acusatori haurà de deixar-los en llibertat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris