nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Greenpeace insta Europa a obrir expedient a Espanya pel «Prestige»

Entén que vulnerà la normativa sobre residus en allunyar el vaixell

Greenpeace ha enviat un escrit a la Comissió Europea sol·licitant l'obertura d'un expedient contra Espanya per la vulneració de la Directiva relativa als residus, per l'allunyament dePrestige de la costa espanyola.

El ministre de Foment, Francisco Àlvarez-Cascos, va insistir que la decisió d'allunyar el vaixell era l'única possible. «I les altres coses és demagògia», va afegir. En un comunicat, Greenpeace explica que la Directiva de Residus conté una sèrie de requeriments legals aplicables en el cas de l'operació de salvament dePrestige que van ser incomplerts pel Govern espanyol. El fuel oil, considera l'associació ecologista, és considerat residu des del moment en el qual es comença a produir un abocament al mar. L'associació considera que ePrestige es trobava el 13 de novembre de l'any passat a prop de la costa de Galícia, i com que l'abocament estava tenint lloc en aigües de jurisdicció espanyola, el nostre país estava obligat a assegurar que els residus es gestionaven de forma segura i adequada.

Greenpeace considera que el Govern no va prendre les mesures adequades per evitar l'abocament del fuel al mar, en ordenar l'allunyament del vaixell de les costes espanyoles, fins i tot coneixent les adverses condicions climatològiques, totalment inadequades per dur a terme les tasques de salvament. «El comportament del Govern espanyol ha desencadenat una catàstrofe social i mediambiental sense precedents», va dir el director executiu de Greenpeace Espanya, Juan López de Uralde.

És la millor decisió, l'única que ha pres una autoritat marítima responsable, l'única que s'ha pres sempre davant de circumstàncies semblants». D'aquesta forma va tornar a defensar el ministre de Foment, Francisco Àlvarez-Cascos, en la sessió de control al Govern al Senat, la decisió de portar el 'Prestige' a alta mar, «i les altres coses és demagògia per fer responsable a l'Executiu d'una catàstrofe que només té responsables en l'armador, el navilier, el noliejador de la càrrega, l'assegurador i la societat classificadora». Àlvarez-Cascos va assegurar que tots els que han criticat la decisió d'allunyar el petrolier no han donat cap alternativa.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris