nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
14°

Uns 200 grups i partits insten els ciutadans contra la guerra a Bagdad

PSOE, IU, CCOO i UGT assenyalen la «solitud» del Govern Aznar

PSOE, IU, UGT, CCOO i dues-centes organitzacions polítiques i socials més van apel·lar ahir a la «responsabilitat de tota la ciutadania» per assistir el pròxim 15 de febrer a les més de 55 manifestacions i concentracions convocades fins ara a tot Espanya per «aturar la guerra». Els líders nacionals d'aquests partits i sindicats han presentat un manifest que, sota el títoNo a la guerra, rebutja «el suport del Govern espanyol a la política bel·licista de l'Administració Bush».

Hi varen participar el secretari general del PSOE, José Luis Rodríguez Zapatero; el coordinador general d'IU, Gaspar Llamazares; i els líders d'UGT, Cándido Méndez, i de CCOO, José María Fidalgo, que van coincidir a assenyalar la «solitud» del Govern i que la «gran majoria» del poble espanyol s'oposa a una intervenció militar.

«Siguem responsables, aturem la guerra», va emfasitzar Rodríguez Zaparero, qui es va comprometre a continuar dedicant «totes» les seves energies i «tot» el seu temps per aconseguir-ho. Així mateix va convidar a les manifestacions tots els espanyols que estimin la pau i no desitgin veure l'Estat associat a una intervenció militar «injusta».

«En general, tot l'Executiu té algun problema per parlar de credibilitat», va dir Rodríguez Zapatero en ser preguntat per què el vicepresident primer del Govern, Mariano Rajoy, atribuí ahir al PSOE un «canvi de criteri» respecte de 1991.

«Hem expressat -va dir Rodríguez Zapatero- la radical diferència amb la situació del 91. L'any 91 hi havia una invasió d'un país, un intent d'annexió, i ara hi ha un intent de fer una guerra per si de cas».

Va estimar que es tracta de «la paradoxa més insostenible des del punt de vista internacional», ja que es pretén «acabar amb armes de destrucció massiva a través de la possible destrucció massiva de persones», una cosa que «no hi ha qui ho pugui entendre, ni aprovar des de la perspectiva de la raó i des de la perspectiva de les relacions internacionals».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris