muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

El Congrés debat avui la recusació de CiU al president de l'Alt Tribunal

Consideren que la imparcialitat de De Parga ha quedat qüestionada

El Congrés dels Diputats debatrà avui la proposició no de llei del grup parlamentari de CiU en la qual es demana la cessació del president del Tribunal Constitucional, Manuel Jiménez de Parga, per les seves polèmiques declaracions sobre la vigència del concepte de comunitats històriques, i es proposa la seva recusació automàtica en casos de recursos d'inconstitucionalitat promoguts per 50 o més diputats, «perquè entenem que la seva participació i imparcialitat en les deliberacions i resolució dels esmentats recursos ha quedat qüestionada».

La iniciativa, que comptarà amb el suport d'altres formacions nacionalistes i amb el previsible rebuig del PP, recalca que «les manifestacions del president del TC han causat una profunda irritació, especialment a Catalunya, País Basc i Galícia, i, pel seu to ofensiu i poc respectuós, posen en relleu una forma de pensar que no s'ajusta als valors d'un Estat plural que la Constitució consagra».

D'una altra banda, CiU votarà avui dimarts al Congrés dels Diputats la seva pròpia moció contra la guerra d'Iraq, i no la del PSOE, llevat que els socialistes introdueixin modificacions substancials. Així ho va dir el conseller en cap de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, qui també va confirmar que la federació nacionalista serà present en la manifestació contra la guerra que se celebrarà el pròxim dia 15.

No sembla que l'oposició presenti una moció conjunta finalment per al seu debat al Congrés dels Diputats avui. En un altre ordre de coses, però sense abandonar la formació nacionalista, Artur Mas també avançà ahir que la federació nacionalista votarà en contra de la moció que el PP plantejarà demà al Senat que demanarà l'aplicació del Pla Hidrològic Nacional (PHN), malgrat que CiU va donar suport a aquesta llei al Congrés.

En roda de premsa posterior a l'ejecutiva de CDC, la qual, segons han explicat fonts de CiU, aquest assumpte ha ocupat més temps que la guerra contra l'Iraq, Mas ha advertit que el vot contrari de CiU al PHN «no és un canvi de posició», sinó que és perquè la federació veu la moció «absolutament innecessària».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris