lluvia ligera
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
12°

El PP presentarà mocions de censura a tots els pobles amb batles de Batasuna

El PNB no donarà suport a la mesura, impulsada també pel PSE-EE contra els nacionalistes

103944

L'executiva del PNB creu que PP i PSE volen acabar amb ells.

El grup municipal del PP a l'Ajuntament d'Andoain (Guipúscoa) presentarà demà una moció de censura en aquest consistori amb l'objectiu d'arrabassar la batlia a Batasuna, situació a què seguiran accions semblants a tot el País Basc, va anunciar ahir el president del PP a Euskadi, Carlos Iturgaiz.

El PSE-EE va considerar aquesta proposta, que arriba després de l'assassinat a aquell poble de Joseba Pagazaurtundua, però va advertir que just la duria endavant si el PNB s'hi afegia. I el partit nacionalista advertí ahir mateix que no secundarà aquesta opció.

Iturgaiz havia destacat que la intenció del PP amb aquesta moció era «veure si el PNB, a més del suport moral que va dir Arzalluz, dóna suport polític i institucional a Batasuna perquè continuï governant» i va mantenir que «la batlia d'Andoain és de Batasuna perquè el PNB sempre s'ha negat a desallotjar» l'esmentada formació.

El dirigent del PP va exigir als nacionalistes «menys condemnes i llàgrimes i més contundència contra ETA i Batasuna», i va dir que, després d'aquest primer pas a Andoain, el PP presentarà mocions de censura en totes les localitats en què governi l'antiga Batasuna i en les quals els «populars» tenguin representació municipal.

«Ja està bé de declaracions i llàgrimes d'Ibarretxe; ja està bé de xerrameques i pancartes amb lemes 'd'ETA no' d'Ibarretxe, i després, quan pot, es reuneix amb Otegi, i dóna suport i encobreix Batasuna. La família de Pagazaurtundua -va afegir- ha estat molt conseqüent en no rebre un Govern que va ser a Lizarra, quan tots sabem que a Lizarra enviaven ETA i Batasuna».

De la seva banda, el dirigent del PSE/EE Huertas, va considerar necessària «per dignitat democràtica» la presentació d'una moció de censura, ja que en la seva opinió «no es pot permetre que un batle de la suspesa Batasuna estigui regint una institució com l'Ajuntament d'Andoain».

El president del PNB de Guipúscoa, Juan María Juaristi, va assegurar que l'exigència de PP i PSE/EE de presentar una moció de censura a la localitat guipuscoana d'Andoain per arrabassar la batlia a Batasuna té l'«únic objectiu» d'«atacar el PNB» i assenyalar-lo «com a responsable».

Juaristi va indicar en una entrevista a Euskadi Irratia recollida per Efe que l'objectiu de l'esmentada moció de censura «no és tant Batasuna», com posar el PNB en «una situació d'incomoditat». Va denunciar l'«actitud hipòcrita» de PP i PSE/EE que, al seu parer, no van tenir cap problema fa mes i mig» per votar «al costat de Batasuna» en contra del projecte de pressuposts al Parlament Basc.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris