muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
14°

Unes 100.000 persones criden a Galícia per la gestió del «Prestige»

Manuel Fraga diu que ha torejat «a places pitjors» i s'encomana a «la providència» divina en la crisi

Més de 100.000 persones es manifestaren ahir a la Corunya, convocats per la Plataforma «Nunca Máis» i sota el lema «Salvem el mar o només ens quedarà la maleta», per reclamar responsabilitats polítiques per la catàstrofe dePrestige. Els convocants varen xifrar l'assistència en 200.000 persones i la Policia Local la va reduir a 20.500.

Els manifestants varen iniciar el seu recorregut a la Casa del Mar, encapçalats per una comparsa de gaiteiros i una bandera de Galícia, amb fons negre simbolitzant el «xapapote», mentre portaven maletes de cartró, amb referència a l'obligació d'emigrar en cas que no s'evitin catàstrofes similars o no se superin els efectes de l'abocament.

A la protesta varen assistir el coordinador general d'IU, Gaspar Llamazares, el portaveu nacional del BNG, Xosé Manuel Beiras, i el diputat socialista Francisco Cerviño, a més d'altres responsables polítics i sindicals. El secretari general del PSdeG, Emilio Pérez Touriño, va excusar la seva absència per problemes familiars.

En el recorregut, es varen fer sengles paradas davant de les seus del PP i de la Delegació del Govern, on els manifestants varen corejar consignes com «Pla Galícia 2003. Odissea a l'espai», entre altres.

També hi va haver gent amb adhesius en contra de la guerra de l'Iraq i es va aprofitar la manifestació per condemnar l'atemptat perpetrat ahir per la banda terrorista ETA a Andoain.

«Als que van assassinar ahir al País Basc també els diem Nunca Máis».

D'altra banda, el president de la Xunta de Galícia, Manuel Fraga, assegura que ha torejat «en places molt pitjors» que ePrestige i posa com exemples «el resultat de les primeres eleccions», la «traïció a Madrid del senyor Vestringe» o la «traïció a Galícia del senyor Barreiro».

«Aquells sí que van ser disgusts al pla polític», assenyala.

En una entrevista que publicaren ahir «Faro de Vigo» i «La Opinión», Fraga reconeix, això no obstant, que li va entristir i li va preocupar l'accident del petrolier «perquè va afectar molta gent modesta». El titular del Govern autonòmic afirma que no s'ha sentit desvalgut «en cap moment» durant aquesta catàstrofe i que, per ésser «un home profundament religiós», creu «en la providència», i afegeix que «al final, totes les coses tenen ment que per bé no vengui». «En aquests moments, s'ha aconseguit «avançar plans de reconstrucció per a Galícia en decennis», destaca.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris