muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

Oposició, sindicats i ONG enllesteixen el seu manifest per la pau

El manifest contra la guerra pactat pel PSOE, IU, sindicats majoritaris i diferents organitzacions no governamentals amb vista a les mobilitzacions convocades en tot l'Estat espanyol per al pròxim dia 15, assenyala que un possible conflicte bèl·lic només «pretén garantir el control del petroli i reordenar una regió d'acord amb els interessos econòmics i polítics dels EUA».

S'afegeix que la ciutadania s'oposa a la implicació d'Espaen el conflicte col·laborant necessàriament en l'atac a l'Iraq, «encara menys si és comprometent-hi recursos humans i materials». S'assegura que «no és justa una guerra que es presenta com a únic mitjà per posar fi a les armes de destrucció massiva que els inspectors de les Nacions Unides no han trobat fins ara», i es destaca que «una solució política i no violenta s'ha de negociar en el marc» de l'ONU.

Segons els impulsors del manifest, «l'ONU no ha de ser només l'encarregada de decidir l'ús legal de la força, sinó que primer de tot ha de ser garant de la pau».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris