nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
14°

«No a la guerra!» cridà un jove a Aznar en condemnar l'atemptat

Fou desallotjat amb la boca tapada entre crits d'insult del públic

103052

El jove (a la imatge) va interrompre Aznar en el moment més tens: quan acabava de referir-se al darrer crim d'ETA.

Un jove va paralitzar ahir la intervenció del president del Govern, José María Aznar, en un acte de Sanitat del PP a Arganda del Rey (Madrid) cridant des de la grada «no a la guerra!». Els assistents a la reunió començaren a assenyalar-lo i a proferir-li tota classe d'insults i d'esbroncades fins que les forces de seguretat aconseguiren desallotjar-lo del recinte. Just un moment després que el president del Govern hagués fet esment de l'atemptat contra el cap de la Guàrdia Municipal d'Andoain, el sergent Joseba Pagazaurtundua, un jove es va aixecar i va cridar des d'una grada «no a la guerra» davant de la sorpresa de tots els qui l'envoltaven i del mateix president del Govern.

En aquells moments, va començar a ser esbroncat pel públic del pavelló de la ciutat esportiva Príncipe Felipe, que l'assenyalava amb el dit i li proferia insults com «fill de puta», «cabró», «assassí». Enmig de crits del públic d'«Espanya, Espanya», el personal de seguretat es va acostar al jove i va començar a desallotjar-lo de la grada, tapant-li la boca, si bé ell acabava de dir que se n'aniria. Moments després, el cap de l'Executiu va assenyalar que els països lliures tenen l'avantatge que «s'hi pot demanar pau i no guerra». «La pena és que això no es pot demanar al responsable de la guerra, Saddam Hussein, perquè si li ho demanen, els assassinen», va afegir. El públic continuava cridant i fins i tot va intentar agredir el manifestant, mentre el personal de seguretat mirava de treure'l fora del recinte i, alhora, intentava protegir-lo. Posteriorment, una altra persona va sofrir un mareig i hagueren d'atendre-la.

Després d'uns minuts de confusió, el president del Govern es va referir al crit de «no a la guerra» del jove i va assenyalar que sabia que una cosa així succeiria en algun moment de la seva intervenció. «Sabia que passaria: i és que les democràcies i els països lliures com Espanya tenen l'avantatge que en un lloc com aquest algú es pot aixecar i dir 'pau i no guerra', és a dir, demanar justament el que nosaltres volem, perquè som un país lliure», va assegurar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris