nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
13°

Herrero de Miñón: «El pla d'Ibarretxe és constitucional»

El lletrat major del Consell d'Estat i un dels ponents de la Constitució espanyola, Miguel Herrero de Miñón, va considerar ahir que el pla del lehendakari, Juan José Ibarretxe, «podrà ser políticament discutit», però des del punt de vista tecnicojurídic «cap en un 99 per cent» a la Carta Magna. El lletrat va assenyalar que si res pogués fregar aquest text és la qüestió del «poder judicial plenament autònom». Herrero de Miñón va oferir una conferència sobre Espanya-Bascònia: present i futur, dins les Jornades d'estudi i debat de la proposta d'Ibarretxe de la Universitat del País Basc, que es dugueren a terme a Sant Sebastià. El lletrat va considerar que el Pla del lehendakari és «políticament molt positiu» i que no pot ser titllat d'inconstitucional.

En aquest sentit, va dir que sigui quin sigui el judici polític que mereixi, «és plenament constitucional, ja que es basa en disposicions constitucionals, i el que promou és una reforma de l'Estatut d'acord amb les previsions estatutàries». Al seu parer, «si res pogués fregar» la Constitució, concretament el títol sisè, és la qüestió del poder judicial, encara que recordà que la Carta Magna «també és reformable».

Això no obstant, va assenyalar que aquest extrem haurà de ser analitzat una vegada que, després del procés de consultes i debats polítics, Ibarretxe concreti què s'entén per «poder judicial plenament autònom». «Les altres coses a mi em semblen perfectament encaixables des d'un punt de vista tecnicojurídic», conclogué Herrero de Miñón.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris