nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
10°

El debat de la reforma electoral basca serà després del 25 de maig

PNB i EA deixen clar que la iniciativa no és una trampa electoralista

PNB i EA han demanat al Parlament basc que ajorni fins a després de les eleccions municipals i forals del pròxim mes de maig el debat sobre la modificació de la Llei electoral basca. Ambdues formacions presentaren un escrit a la Mesa de la Cambra sol·licitant que no es mantengui aquest debat fins que passin els comicis de maig. La raó que esgrimeixen és deixar patent que en la seva iniciativa, a més de legítima i democràtica, «no hi ha cap trampa, ni és electoralista», just pretén «reparar una injustícia». Populars i socialistes opinen que la reacció social ha provocat l'ajornament de la reforma i animen la ciutadania a continuar rebutjant la iniciativa.

Els portaveus dels grups parlamentaris de PNB i EA, Joseba Egibar i Rafa Larreina, acompanyats pels presidents de PNB i EA a Àlaba, Iñaki Gerenabarrena i Manuel Ibarrondo, respectivament, explicaren conjuntament ahir la seva petició. Tots coincidiren a argumentar que amb la presentació de l'esmentat escrit persegueixen aclarir que només es pretén reparar una injustícia: «A Àlaba hi ha ciutadans que tenen la seva representació garantida en juntes generals i d'altres que no la tenen; això és una injustícia que s'ha de corregir».

Sobre la possibilitat que hagi influït en la sol·licitud d'ajornar el debat els contactes iniciats per PP i PSOE per negociar una esmena que impedeixi la reforma de qualsevol norma electoral abans de sis mesos de la realització de comicis, Egibar va manifestar que el fet que tota la maquinària de l'Estat s'activi fins al punt d'arribar a aquest tipus d'iniciatives els meravella i sorprèn.

Larreina va expressar el desig que «la desena part d'esforç que gasta el Govern Aznar a generar crispació i a anar en contra de qualsevol cosa que s'aprovi a Euskadi, la dediqui a solucionar altres problemes com el fuel o l'atur».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris