nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
13°

Pilar del Castillo anuncia que la revàlida entrarà en vigor el curs 2005-2006

A partir de l'any que ve es posarà fi a la promoció automàtica

La ministra d'Educació, Pilar del Castillo, presentà ahir en conferència de premsa els projectes de reials decrets de desenvolupament de la reforma educativa aprovada el desembre, i que ara es discutiran amb les comunitats autònomes i al Consell Escolar de l'Estat. La reforma tindrà un període d'adaptació de cinc anys i el Ministeri advoca per posar en marxa «com més aviat millor» la gratuïtat de l'Educació Infantil i la fi de la promoció automàtica -que permetia passar amb assignatures suspeses en el primer cicle d'Educació Secundària.

A més, el calendari estima que els alumnes que cursin tercer curs d'ESO l'any 2004-2005 ja podran optar per un dels dos primers itineraris (tecnològic i científic-humanístic), i l'any següent s'implantaran els tres itineraris previstos en el quart curs (tecnològic, científic i humanístic). Els Programes d'Iniciació Professional (PIP) -destinats als joves de 16 anys i excepcionalment de 15 que no vulguin continuar estudiant- veuran la llum entre l'any acadèmic 2004/2005 i 2005/2006, curs en què ja hi haurà prova general de batxillerat (revàlida).

La ministra, en la conferència de premsa, va desgranar el calendari i va incidir que la promoció automàtica en l'ESO suposava un «miratge amb conseqüències molt negatives per als alumnes en la seva preadolescència». Ara, l'avaluació serà per cursos i per assignatures, encara que hi haurà proves extraordinàries de recuperació -que regularan les comunitats autònomes- i a més a més de manera «excepcional» es podrà obtenir el títol de graduat en ESO amb dos suspensos en el quart curs.

Una altra mesura «d'enorme transcendència per a les famílies» és la gratuïtat de l'Educació Infantil (3 a 6 anys), per a la «implantació de la qual s'ha de considerar la diferent situació a les comunitats autònomes, i donar un marge a les que estan més retardades», va dir.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris